Tienen volgend seizoen in vierde

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Tienen volgend seizoen in vierde
Foto: © SC

Het failliete KVK Tienen speelt volgend seizoen wellicht in vierde nationale, met negen punten aftrek. Indien het degradeert uit derde klasse zakt het twee reeksen. De jeugd krijgt nu volop de kans om zich te bewijzen in derde klasse.

Tienen staat momenteel vijfde en staat dus ver van de degradatieplaatsen. Maandag werd er een algemene vergadering gehouden en donderdag weet de club wat de toekomst zal brengen. Alle Franse spelers worden alvast geweerd uit de A-kern van 27 spelers.

De jeugd zal het behoud moeten verzekeren. “De kern wordt alleszins afgeslankt. De vereffenaar heeft al onderhandeld met spelers en de Franse spelers moeten alleszins weg. Sébastien Dufoor heeft een aanbieding van een Luxemburgse eersteklasser op zak. Voor Arnold Jean is er belangstelling van Ciney. Ook voor Francis Laurent is er interesse”, aldus CEO Guy Uyttebroeck aan Het Nieuwsblad.

“Feit is dat we met Dufoor en Mayombo twee spitsen verliezen. Er moet dus creatief omgesprongen worden bij de jeugdige spelers om het aanvalsprobleem op te lossen. Ik geloof echter in de jeugd. Graag zouden we een paar ervaren spelers willen behouden om zo een degelijk mix te krijgen. Ook is het de bedoeling om in de toekomst met spelers uit de regio te werken.”

Ook trainer Dany Ost kan blijven als zijn looneisen niet te hoog zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties