Interview Heymans: "Veel leuke berichtjes van Lierse-fans"

Heymans: "Veel leuke berichtjes van Lierse-fans"
Foto: © SC

Het kan verkeren, zei Bredero. In het geval van Jonas Heymans heel letterlijk te nemen, want wie voorspeld had dat de linksachter van de B-kern van Lierse naar de Nederlandse subtopper AZ zou verhuizen, had een aardige duit kunnen winnen in het gokkantoor.

Heymans zit nu een week in Alkmaar en woont er voorlopig op hotel. "Ja, ik blijf een maand op hotel. Wel een beetje raar, want je zit zo altijd tussen die vier muren. Gelukkig is er nog Yves De Winter (doelman bij AZ, nvdr.) waar ik altijd mag langslopen. Hij is een hele grote steun. Ik ben al naar huisje gaan kijken. Niet te groot, maar genoeg voor twee. Mijn vriendin doet het schooljaar uit en komt dan ook naar hier", vertelt Heymans aan Voetbalkrant.com.

Qua aanpassing verloopt alles goed, maar toch zal de 19-jarige belofteninternational tijd nodig hebben. "Het verschil op training is immens. Je voelt dat het niveau hoger ligt. De benadering van de krachttrainingen is ook helemaal anders. Het gaat vooral om fysiek en is erg doorgedreven, een uur aan een stuk."

"Toen ik tekende, heb ik ook een gesprek gehad met de trainer, Gertjan Verbeek. Hij zei dat het nu van mezelf afhangt. Aan de hand van de trainingen maakt hij de beslissing, maar hij geeft me ook de tijd om te rijpen", aldus de speler die bij Lierse ineens een vrije transfer kreeg want hij was niet langer nodig.

Nogal vreemd, maar Heymans is niet met slaande deuren vertrokken. "Nee, de voorzitter heeft me veel succes gewenst. Ja, zelfs op facebook (lacht). Dat is ook het leuke: ik kom nog steeds goed met iedereen overeen. We zijn in een goede verstandhouding uit elkaar gegaan."

Na zijn transfer stroomden de felicitaties binnen. "Het was enorm hoeveel reactie ik gekregen heb op mijn overgang. Ik kon de berichtjes niet meer tellen. Heel veel leuke reacties ook van Liersefans die me veel succes wensten. De supporters gunden me deze kans."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties