Reactie Kagé: Niet echt een verrassing dat ik speelde"

Thomas Eeckhout
| 7 reacties
Kagé: Niet echt een verrassing dat ik speelde"
Foto: © SC

Hervé Kagé maakte een geslaagd debuut voor AA Gent. De van Sporting Charleroi overgekomen middenvelder liet bij momenten al staaltjes van zijn kunnen zien en mag tevreden zijn over zijn eerste wedstrijd in het shirt van AA Gent.

Thomas Eeckhout in Gent

Hervé Kagé speelde een verdienstelijke eerste wedstrijd voor de Buffalo's. Hij stond een uur op het veld en liet bij momenten enkele mooie technische hoogstandjes zien. Eén ervan leidde zelfs de beslissende strafschopfase in. 

Hoewel Kagé nog niet zo lang in Gent meetraint, kreeg hij vandaag een eerste basisplaats van trainer Fernandez. "Ik was niet echt verrast dat ik mocht starten", zegt Kagé. "De trainer stelde mij de vraag of ik kon spelen. Ik ben natuurlijk nog geen honderd procent, maar ik voelde mij toch klaar om een rol te spelen van aan de aftrap. Ik moet ook nog een beetje zoeken naar mijn plaats in het team, maar tot nu toe verloopt het goed. Ook de relatie met de trainer is opperbest. Hij geeft het maximum en kent zijn spelers al door en door."

Kagé kwam uiteindelijk een half jaar vroeger naar de Arteveldestad. "Ik zou normaaal pas deze zomer naar Gent komen, maar gezien de situatie waarin ik in Charleroi verzeild geraakt was, was direct naar Gent komen de beste oplossing. Ik ben ook blij dat ik samen kan spelen met mijn 'grote broer' Ilombe Mboyo, die ik al sinds mijn vierde ken. Hij was een belangrijke factor voor mij om een Buffalo te worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties