Interview Raman: "Niet vieren"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Raman: "Niet vieren"
Foto: © SC

Benito Raman neemt het vanavond met Beerschot op tegen AA Gent dat hem voor een half seizoen verhuurd aan de Antwerpse club. Het wordt een speciale wedstrijd voor de jonge aanvaller. Hij ziet kansen voor Beerschot.

Door Sander De Graeve

Benito Raman kijkt uit naar de wedstrijd tegen AA Gent: “Het is voor mij een heel mooie wedstrijd. Tegelijk is het ook een erg rare match, Gent heeft punten nodig en wij ook. Al denk ik niet dat ze gaan degraderen, ik zag ze op Club Brugge heel sterk spelen. Wij moeten gewoon, Beerschot zijnde, van onze sterktes uitgaan en proberen winnen op Gent.” In de match van Gent zag hij ook de kans die Brüls miste: “Ik vraag me af waarom hij probeerde te kappen, ik denk dat heel het stadion zich dat afvroeg.”

Raman kent de verdedigers van Gent door en door en vice versa: “Voor beide kanten is het een voordeel en een nadeel. Ik weet natuurlijk hoe snel en wendbaar ze zijn, dat kan voor mij een voordeel zijn als ik mag spelen.”

"We zullen aan 100% moeten afwerken"

Raman zag Gent dus tegen Club, hij kan dus inschatten wat Beerschot mag verwachten vanavond: “Ik denk dat Gent heel aanvallend voor de dag zal komen. Als we na het uur nog 0-0 staat zijn er zeker mogelijkheden. We zullen de kansen die we krijgen op de counter wel aan 100% moeten afwerken. Het zal erop aankomen wie eerst kan scoren.”

Als hij scoort in Gent zal hij alvast niet vieren: “Zoals elke andere speler die tegen zijn eigen club scoort, niet juichen. De supporters van Gent hebben me de laatste twee jaar ook erg gesteund. Na de wedstrijd ga ik ze zeker opzoeken, of we nu winnen of verliezen. Ik denk wel dat ze het me zullen gunnen, als ik scoor. Als het om de winnende treffer gaat zal dat natuurlijk iets moeilijker liggen.”

"Kon Mununga moeilijk bereiken"

Scoren moest hij eigenlijk in die invalbeurt tegen Bergen. Onder meer Stijnen vond dat hij bij de tweede kans de bal opzij moest leggen: “Ja, bij de eerste kans moet ik altijd scoren. Daar moet ik ook gewoon zelf trappen. Bij die tweede kans zag ik dat er nog twee verdedigers tussen mij en Joachim Mununga stonden. Had ik hem proberen aanspelen dan was het misschien een verloren bal. Het was een logische keuze om zelf aan te leggen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties