Kalb: "Wedstrijden vervalsen is kinderspel"

Niels Ceulemans
| 2 reacties
Kalb: "Wedstrijden vervalsen is kinderspel"
Foto: © SC

Het rapport van Europol over vervalste wedstrijden hangt als een donkere onweerswolk boven de voetbalwereld. Sportconsulent Christian Kalb, gespecialiseerd in sportweddenschappen, reageert op de recente gebeurtenissen.

“Een voetbalwedstrijd vervalsen is bijna kinderspel, makkelijker dan een doelpunt scoren”, aldus Christian Kalb in HNB. “Het mechanisme is klassiek, aan de basis staat een financier, in 99 procent van de gevallen een Aziaat. Zijn wensen worden in Europa uitgevoerd door de Oost-Europese maffia.

Het benaderen van voetballers gebeurt nooit rechtstreeks, altijd via tussenpersonen”, vervolgt Kalb. “Dat zijn dan ex-trainers of ex-voetballers met een goede reputatie, die hun prooi makkelijk kunnen benaderen. Meestal gaan de spelers niet door omkoping overstag, maar omdat ze gechanteerd worden.

Iedereen heeft wel iets te verbergen. Dat er daarnaast nog een aardig zakcentje verdiend kan worden, is meegenomen. Aanvankelijk vraagt men hen ook niet noodzakelijk om te verliezen, wel om één specifieke actie te ondernemen. Daarna gaat het steeds verder. Het is perfect mogelijk dat een voetballer een ganse carrière lang in dienst van de gokmaffia staat.

De zwakkere clubs zijn de geliefkoosde doelwitten. Het valt immers niet zo op dat zij verliezen. Er wordt dan wel om een specifieke score gevraagd. Een 7-1 brengt meer op dan een 1-0. Met zo'n score ben je voor een inzet van 100.000 euro al snel 2 miljoen rijker.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties