Interview Praet: "Het loopt allemaal wat stroever voor ons"

Praet: "Het loopt allemaal wat stroever voor ons"
Foto: © SC

Anderlecht speelt dit weekend op Waasland-Beveren. Onder Glen De Boeck is een verplaatsing naar de Freethiel geen evidentie meer en bij paars-wit beseffen ze ook dat het allemaal wat stroever loopt dan voor de winterstop.

Veel spelers waren deze week op pad met hun nationale ploeg. Zo ook Massimo Bruno en Dennis Praet, die met de beloften een oefenwedstrijd speelden tegen Spanje. De opeenvolging van matchen doet zich bij de twee jongelingen voelen momenteel. "Ik mocht maar één helft spelen van Anderlecht", knikte Praet die wel iets langer mocht opdraven. "De vermoeidheid begint stilaan toch te komen", bevestigde Bruno. "We moeten heel snel recupereren tegenwoordig en dat is toch een aanpassing."

Voor beiden was het echter een ideale break na de bewogen topper tegen Standard. "Het was goed dat we er even tussenuit konden zijn", zei Bruno. "Veel spelers moesten even het verstand op iets anders kunnen zetten. Bij de nationale beloften zitten er ook veel spelers van Standard en we hebben er nog wat over gepraat en mee gelachen."

"Tegen Standard werd ik bij de rust gewisseld. De coach wou fysiek sterkere jongens op het middenveld zetten. Ik was ook niet top", aldus Praet die ook nog even op het incident met Jovanovic terugkwam. "Ik heb hem niet meer gesproken, want hij was vrij snel weg na de match. Het was een stommiteit van formaat, maar dat beseft hij ook." "Hij heeft zijn temperament", lachte Bruno. "Nee, ik zou dat nooit doen. Dat zit niet in mijn karakter."

"Waasland-Beveren is een andere ploeg geworden"

Waasland-Beveren wordt een volgende hindernis richting een zo groot mogelijke voorsprong alvorens de play-offs beginnen. "Onder De Boeck zijn ze een heel andere ploeg geworden", vindt Bruno. "Ze hebben een reeks neergezet, maar als we kampioen willen worden moeten we ook die horde kunnen nemen."

Praet ziet echter moeilijkheden opduiken. "Jullie zien het ook, dus ik zeg niets nieuw: het loopt stroever dan voor de winterstop. We vinden elkaar niet meer zo goed. We zoeken nog een beetje, maar eens het terugkomt, zijn we weer vertrokken voor een reeks."

Beide tieners zijn niet meer uit de basis weg te denken, maar ondertussen zijn ze er zelf ook al wat aan gewend. "Het is anders dan in het begin van het seizoen", weet ook Bruno. "Eerst is alles nieuw en kijk je met grote ogen naar die vedetten. Nu ben je één van de jongens in de kleedkamer. We lopen er toch al een tijdje rond nu en je wordt er aan gewend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties