Interview Van den Brom: "Belangrijk dat we nu zo'n kern hebben"

Van den Brom: "Belangrijk dat we nu zo'n kern hebben"
Foto: © SC

John van den Brom mist morgen Biglia en Jovanovic op zijn middenveld. En de trainer van Anderlecht is op zijn hoede voor de verplaatsing naar Waasland-Beveren: "Wij onderschatten niemand."

Ook Van den Brom zag dat het de laatste weken veel minder liep bij Anderlecht, maar daar had hij rekening mee gehouden. "Er zijn nu quasi geen afwezigheden meer door toernooien of nationale selecties tot het einde van het seizoen. En - ik hou hout vast - we hebben nog maar weinig met blessures af te rekenen gehad. Met deze 'goede' kern moeten we het doen. Het is belangrijk om zo'n selectie te kunnen samenstellen. Door allerlei perikelen waar je als coach geen vat op hebt, zijn we nog niet aan ons normale spel toegekomen."

"Voor de winterstop stonden we steeds compleet, nu misten we een aantal bepalende jongens. Daarom had ik ook aangedrongen om ons nog wat te versterken, want er gaan momenten komen dat we bepaalde jongens niet kunnen opstellen door blessures of schorsingen."

Iakovenko

En daar heeft hij dit weekend al mee te maken, want Biglia en Jovanovic zijn er na hun rode kaarten niet bij. "We hebben verschillende opties om hen te vervangen", aldus Van den Brom. "Iakovenko voor Jovanovic? Ja, dat is mogelijk. Sacha heeft het altijd al goed gedaan als hij moest invallen. Nu kunnen we hem eens van aan de start beoordelen. Of dat beslissend kan zijn voor een nieuw contract? Nee, ook zonder deze drie matchen zonder Jovanovic heb ik al een goed beeld van Iakovenko. Ik weet wat ik aan hem heb."

De vervanger voor Biglia wordt zonder twijfel Kanu, want voor Demy de Zeeuw komt de wedstrijd nog te vroeg. "Met Demy hebben we afgesproken dat we hem twee of drie weken gaan tijd geven. We zijn nog maar één week verder, dus voor hem is het inderdaad nog te vroeg."

Na de spanning rond Anderlecht-Standard volgt nu het bescheiden Waasland-Beveren. "Standard was een topwedstrijd en nu komen de matchen waarin je enkel kunt verliezen. Maar wij hebben geen schrik, wel respect. We gaan niemand onderschatten, welke ploeg het ook is. Elke wedstrijd kan voor ons een valkuil worden, maar zo gaan we daar niet mee om."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties