Waasland klaar voor "derby der derby's"

Waasland klaar voor "derby der derby's"
Foto: © SC

Waasland-Beveren ontvangt dit weekend voor het eerst in jaren Lokeren. De Wase derby heeft een rijke traditie en supporters van beide kanten bereiden zich voor op de clash van het jaar.

Door Aernout Van Lindt

“De derby is voor iedereen belangrijk: spelers, jeugd, entourage en supporters kijken allen uit naar de wedstrijd. Er is altijd een strijd geweest om de grootste te willen zijn. In de gouden jaren konden we wat bekers en een titel voorleggen, nu neemt Lokeren wat meer de overhand,” zegt Wim Van Goethem van de supportersfederatie van Waasland-Beveren.

Bij Lokeren een gelijkaardig verhaal: “We staan al jaren tegenover elkaar, het is leuk om elkaar te kunnen jennen. Het gaat echt om de derby der derby’s, met een bijhorend haatgevoel. Ik zou het voor geen geld ter wereld willen missen, zelfs niet als ik met 40 graden koorts in bed zou liggen”, aldus Mary Dieleman, voorzitster van supportersfederatie Front 282.

Derby gemist

Beide clubs hebben de voorbije seizoenen op hun honger gezeten, omdat er geen derby was in de hoogste voetbalklasse. De promotie van Waasland-Beveren was dan ook voor beide teams een prettige zaak: “We keken er enorm naar uit om terug tegen elkaar te kunnen spelen. Dit brengt een gevoel terug dat we jaren hebben moeten missen”, klinkt het bij Van Goethem.

“We hadden wel de derby tegen Gent, maar Waasland-Beveren is toch nog helemaal anders. Toen ze de promotie afdwongen, was het meteen uitkijken naar de kalender om te zien wanneer we tegen hen zouden kunnen spelen,” beaamt Dieleman.

Alles op alles zetten

Het lijkt zaterdag een topdag te gaan worden. De 807 supporters van Lokeren die meekunnen zijn vermoedelijk “de gelukkigste van de wereld”, maar alle andere supporters kunnen terecht in de Foot & Fun in Lokeren om daar de spelers op te wachten na een mogelijke overwinning. Sowieso roept de supportersfederatie op om allemaal in zwart-geel-wit te komen. Dieleman: “We hebben een algemene oproep gedaan aan iedereen om de kleren van de bekerfinale uit de kast te halen en met vlaggen en ballonnen het vak van Lokeren te vullen met de clubkleuren.”

Ook voor Blok_E, de sfeergroep van Waasland-Beveren, is dit het hoogtepunt van het jaar: zij organiseren verscheidene acties tegen een aantal topploegen, maar volgens communicatieverantwoordelijke Nicolas Samson wordt de wedstrijd tegen Lokeren “het hoogtepunt van het jaar. We gaan zaterdag een spectaculaire actie ondernemen, maar we verklappen nog niet wat we precies gaan doen.”

Wat het wordt en wie het gaat halen, zullen we zaterdag zien. Morgen lees je hier op Voetbalkrant.com alvast een interview met Roger Lambrecht, de voorzitter van Lokeren. Ook hij laat zijn licht schijnen op de Wase derby.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties