Bradford gaat vol voor League Cup

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Bradford gaat vol voor League Cup
Foto: © SC

Komend weekend staat de finale van de League Cup op het programma in Engeland. Swansea neemt het dan op tegen vierdeklasser Bradford City. Bij Bradford zien ze het alvast zitten.

De voorzitter van Bradford City, Julian Rhodes, droomt van Europees voetbal met zijn team. In de League Two, de Engelse vierde klasse, staat Bradford op een magere elfde plaats. Een enorm contrast dus met wat de club dit seizoen verwezenlijkte in de beker.

“Ik win liever de beker dan dat we promotie afdwingen. Een club uit de vierde klasse die de bekerfinale speelt op Wembley , dat is toch ongelooflijk?”, verkondigde de voorzitter in de Engelse pers.

En Rhodes ging nog wat verder.”Dit is waarschijnlijk één van de grootste prestaties ooit in het Engelse voetbal. Natuurlijk hopen we met zijn allen dat we de beker nu ook daadwerkelijk kunnen winnen, ook al wordt dat moeilijk. Maar zelfs al gaan we zondag volledig af, het zal hoe dan ook een fantastische dag worden”, besluit de voorzitter van Bradford.

Op weg naar Wembley veroverde Bradford de scalp van achtereenvolgens Notts County, Watford, Burton en drie Premier League-teams: Wigan, Arsenal en Aston Villa.  Het zou zondagavond dus een historische dag kunnen worden in de geschiedenis van de vierdeklasser. De finale tussen Bradford City en Swansea staat gepland om 17u.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties