Interview Simaeys: "Goed bezig na de winterstop"

Robby Morren
Robby Morren
| 6 reacties
Simaeys: "Goed bezig na de winterstop"
Foto: © SC

Jeroen Simaeys is helemaal terug. Na maanden blessureleed toonde hij zich de afgelopen weken opnieuw de betrouwbare leider in de Genkse defensie. Hij is best tevreden over wat zijn team na de winterstop op de grasmat bracht.

Door Robby Morren

De hoop was groot om Europees door te stoten na de mooie 1-1 op het veld van Stuttgart maar de Duitsers toonden zich donderdagavond een maat te sterk. Volgens Simaeys, die tevreden is over de mooie Europese campagne, betekende de geluksgoal van Stuttgart op slag van rust de doodsteek voor Genk.

"Zij hadden eigenlijk nog geen echt goede kans gekregen tot aan die openingsgoal. Die dubbel afgeweken bal bepaalde toch wel ons lot. Tot dan was er eigenlijk niets aan de hand en hadden wij de wedstrijd onder controle. Het was zuur om die goal net voor rust te pakken maar toch pepte iedereen elkaar op in de kleedkamer omdat je weet dat één doelpuntje altijd kon vallen. De tweede helft slaagden we er niet in die goal te scoren en de Duitsers konden vanuit hun zetel loeren op de counter. Zo is ook hun tweede goal gevallen."

"Als je tegen zo'n club wil doorstoten, dan moet het een beetje meezitten en dan mag je geen doelpunten tegenkrijgen zoals die eerste want dan wordt het enorm moeilijk. Als die eerste goal niet valt, had het er helemaal anders kunnen uitzien. We zijn ontgoocheld maar we hebben onszelf niets te verwijten. Iedereen heeft er alles aan gedaan. We hebben een prachtige Europese campagne achter de rug, de supporters waren er ook heel tevreden mee. Jammer maar helaas."

Racing Genk strijdt nu met de competitie en de beker nog op twee fronten. Al wekenlang horen we in de Cristal Arena dat de Beker van België een echt doel is ondanks de 1-0 nederlaag in de heenwedstrijd tegen Anderlecht. Ook de competitie blijft heel erg belangrijk want Genk wil absoluut in de top drie eindigen. Simaeys is alvast tevreden met het spelpeil na de winterstop.

"De competitie en de beker zijn voor ons allebei even belangrijk. We willen het zo goed mogelijk doen op die twee fronten. Zondag wacht ons alweer de verplaatsing naar Standard. Het zal boodschap zijn om zo snel mogelijk te recupereren en er opnieuw alles aan doen tegen Standard."

"Ik vind dat we na de winterstop heel goed aan het voetballen zijn. Ook tijdens die twee matchen tegen Stuttgart hebben we getoond dat we heel wat kwaliteiten hebben. We moeten verdergaan op dit elan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties