Interview Van den Brom: "Voor mij is het geweldig dat Suarez blijft"

Van den Brom: "Voor mij is het geweldig dat Suarez blijft"
Foto: © SC

De kassa bij Anderlecht heeft gerinkeld door het vertrek van de Braziliaan Kanu, maar minder hard dan bij een transfer van Matias Suarez naar CSKA Moskou. Het bestuur zal het iets minder vinden, maar John van den Brom wrijft zich alvast in de handen.

Liever had hij ze alletwee gehouden, maar met enkel Suarez is Van den Brom ook tevreden. "Voor de club is het misschien minder, maar voor mij persoonlijk is het fantastisch", lachte Van den Brom die Suarez wel nog even tijd geeft. "Volgens mij heeft hij nog een week of twee-drie nodig en dan spreken we al bijna over de play-offs. Met zijn knie is er geen probleem, enkel fysiek moet hij nog wat sterker worden. Hij doet op training zelfs slidings, dat doet speler met knieproblemen niet."

Suarez speelde nog niet onder Van den Brom, maar die zag wel al video's en kan al een paar weken op training bewonderen wat de Argentijn allemaal in huis heeft. "Het is geweldig. Ik had al een beeld van hem door de video's en wat Besnik Hasi me vertelde, maar nu zie ik het ook zelf. Ik had niet meer verwacht dat hij ging blijven, maar dit is geweldig."

Eens Suarez fit is, zal het zaak worden om een plaatsje voor hem te vinden. "Besnik vertelde me dat hij rechts, links, als spits of als terughangende spits kan spelen", vertelde Van den Brom. "Nu moet ik een plaatsje vinden waar hij het best in ons huidige systeem zal passen. Op links kan, maar ook samen met Dieu in de aanval. Dat zou ik wel eens willen zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties