Reactie Boeckx: "We moeten veel rustiger spelen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Boeckx: "We moeten veel rustiger spelen"
Foto: © SC

AA Gent won met 2-0 van Cercle Brugge. Boeckx kwam enkele keren goed tussen en hield onder meer Bakenga van de 1-1. Die kans kwam er in een betere periode voor Cercle.

Sander De Graeve in Gent

"We speelden na die 1-0 veel te snel. We wouden te snel in de ruimte die Cercle liet duiken. Als je voorstaat is dat niet nodig. Zo leden we balverlies en kon Cercle aanvallen opzetten. Het lag vooral aan ons dat Cercle opnieuw in de match kwam. In de eerste helft moesten we eigenlijk al op voorsprong staan. Ook daar waren we vaak niet rustig genoeg."

Bakenga kwam na die 1-0 erg dicht bij de gelijkmaker: "Hij komt één tegen één, al is er nog een verdediger in de buurt. Ik verklein de korte hoek en werk hem met de voet in hoekschop. Als doelman speel je natuurlijk voor die nul. Bij die kopbal van Uchebo stond ik goed opgesteld."

Gent zit momenteel in vorm en kan met vertrouwen naar Play-off II toewerken. "Zo'n 2-0 doet altijd deugd. We halen deze maand negen punten. Dat zijn cijfers waarmee je normaal in Play-off I geraakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties