Interview Van den Brom: "Bij 21 punten is het over voor Club"

Van den Brom: "Bij 21 punten is het over voor Club"
Foto: © SC

Het wordt een topper op het scherp van de snee: dat kunnen we nu al voorspellen. Club Brugge wil nog een waterkansje behouden op de titel en de achterstand terugbrengen tot op 15 punten. John van den Brom trekt echter naar Jan Breydel om blauw-zwart helemaal uit te tellen.

Het belang is - ondanks het grote verschil in de stand - dus wel degelijk nog groot. Bij een achterstand van 21 punten moet Club in de play-offs al een achterstand van 11 punten ophalen. Een quasi hopeloze onderneming en dat weet ook Van den Brom. "Het doel is om er 21 punten van te maken en ik denk dat je dan wel mag zeggen dat het over is voor Club voor de titel. Elf punten is te veel om goed te maken in tien matchen."

Ondertussen probeert Van den Brom in hoofd van Juan Carlos Garrido rond te kijken. Tegen Lokeren stelde die een enorm aanvallend elftal op dat in de eerste helft indruk maakte. "Je probeert altijd in de keuken van de tegenstander te kijken. Maar voor Club is het nog moeilijker, want wij moeten niets, zij wel. Hoe ze voor de dag gaan komen? Dat weet ik niet. Ze moeten winnen, maar doe je dat door veel aanvallers op te stellen of net iets defensiever te spelen..."

Na Club volgen in sneltempo nog Zulte Waregem en Genk. Een belangrijke week dus voor Anderlecht in competitie en Beker. "Ik probeer er een drieluik van te maken", vertelde de Nederlander. "Deze week wordt bepalend voor de rest van ons seizoen. We kunnen de finale van de Beker halen en een beslissende klap uitdelen voor de play-offs."

Maar eerst dus Brugge, waar de ontvangst na de 6-1 uit de heenmatch warm zal zijn. "Brugge, Genk, Standard, het zijn allemaal 'geprikkelde' wedstrijden. Ik heb er nu toch al een paar meegemaakt en het zijn mooie, heftige momenten."

En Van den Brom ziet net op tijd ook het 'oude' Anderlecht terugkeren. "Op training zie ik positieve signalen. Ik begin stilaan het Anderlecht van oktober, november en december terug te zien. Maar goed, jullie weten hoe ik denk over de kritiek. Het gevoel dat 'winnen' niet genoeg is maar dat er ook mooi spel moet komen bij kijken, heb ik nu uit eerste hand kunnen ervaren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties