Dauwen: "Grote kern kan in ons voordeel spelen"

Jens Van der Borght
| 1 reacties
Dauwen: "Grote kern kan in ons voordeel spelen"
Foto: © SC

Na een 2-0 verlies van KV Oostende bij Moeskroen-Péruwelz is de titelstrijd plots weer voluit losgebroken. Westerlo won met 2-0 tegen FC Brussels waardoor Frank Dauwen weer gelooft in de titelkansen van zijn team.

"Ik ben heel tevreden over de prestatie. Vorige week was het niet goed, zeker in de eerste helft. Als je denkt dat je de betere ploeg bent, dan kan dat verkeerd uitdraaien. De spelers lijken dat nu ook te beseffen. In Brussel gingen ze vanaf de eerste minuut vol tegen aan, met veel balbezit. De tweede helft hebben we heel volwassen uitgespeeld. Met een man minder gaven we bijna niets weg en kregen we zelfs nog twee, drie kansen om het helemaal af te maken", aldus Westerlo-trainer Dauwen in Het Nieuwsblad.

"We bekijken het nog steeds wedstrijd per wedstrijd. Iedere week is nu belangrijk. In maart volgen de wedstrijden elkaar snel op en dat kan misschien in ons voordeel uitdraaien. We beschikken over een grote kern en kunnen in vergelijking met de concurrentie misschien iets makkelijker blessures en schorsingen opvangen", besluit de coach van Westerlo.

Dankzij de zeges van Westerlo en Moeskroen-Péruwelz wordt het vanboven in het klassement weer spannend. Westerlo komt tot op vijf punten van leider KV Oostende. Moeskroen-Péruwelz en STVV hebben beiden nog een inhaalwedstrijd, waardoor ze respectievelijk op 4 en 6 punten van de leider kunnen komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties