Anele wil naar bekerfinale: "De honger is groot"

Robby Morren
Robby Morren
| 13 reacties
Anele wil naar bekerfinale: "De honger is groot"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdagavond moet RC Genk een 1-0 achterstand proberen recht te zetten tegen Anderlecht om de finale van de Beker van België te spelen. Anele kijkt met vertrouwen uit naar de bekerclash.

Door Robby Morren

"Als we tegen Standard hadden verloren, dan zouden we toch met een ander gevoel naar die wedstrijd tegen Anderlecht toeleven. Nu kunnen we er met vertrouwen naar uitkijken", vertelt Anele aan Voetbalkrant.

"Het ziet er veelbelovend uit, de honger is groot. Iedereen wil doorstoten naar die bekerfinale. Het wordt niet makkelijk tegen Anderlecht maar de winnaar heeft wel een goede kans om de trofee te pakken", weet de Zuid-Afrikaan. De andere halve finale wordt immers betwist tussen Kortrijk en Cercle.

Scoren en nul houden

Racing Genk wist in de laatste drie competitieduels telkens de nul te houden. Dat wordt ook tegen Anderlecht cruciaal. "Het wordt een hele moeilijke wedstrijd want die 1-0 uit de heenmatch is een lastige uitslag. We moeten zorgen dat we de nul houden én we moeten scoren", weet doelman Köteles die het belang van deze wedstrijd niet onder stoelen of banken steekt. "De beker blijft de kortste weg naar Europa."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties