Interview Michel Louwagie: "Laatste twee wedstrijden vol aan de bak tegen toppers"

Thomas Eeckhout
| 14 reacties
Michel Louwagie: "Laatste twee wedstrijden vol aan de bak tegen toppers"
Foto: © SC

AA Gent is sinds de zege tegen Bergen zeker van een plaats in play-off II en van een verlengd verbijf in de Jupiler Pro League. Onder leiding van de Spaanse trainer Víctor Fernández knoopten de Buffalo's terug aan met de zege en lijken ze net op tijd in vorm voor play-off II.

Door Thomas Eeckhout

De Buffalo’s beleven een teleurstellend seizoen. De ambitieuze Gentenaars staan pas elfde en zijn pas sinds vorige week mathematisch zeker van de redding en een plaats in play-off II. Toch lijkt er beterschap aan te komen nadat de club onder trainer Víctor Fernández 11 op 18 haalde en zelfs een 9 op 12 in de laatste vier wedstrijden. En dat ziet ook algemeen manager Michel Louwagie.

”Het is enorm belangrijk dat we ons goed herpakt hebben na de winterstop, dat geeft veel vertrouwen”, zegt Michel Louwagie aan onze redactie. “We haalden nu 9 op 12 en dat kon meer geweest zijn als we op Kortrijk geen rode kaart kregen, waardoor we even de organisatie kwijt waren. We zijn duidelijk aan de beterhand en daar moeten we nu een vervolg aan breien.”

Voorbereiding play-off II

AA Gent zit voor het eerst in play-off II en dat is toch even wennen. Toch blijven de ambities van voor het seizoen dezelfde, Europees voetbal halen. “Onze ambitie is duidelijk”, vertelt Louwagie. “We willen play-off II winnen en Europees voetbal halen indien mogelijk. Europees voetbal halen is elk jaar onze ambitie en dat is nu niet anders. Alleen zal het via play-off II moeten gebeuren.”

Om het behoud te verzekeren hamerde Víctor Fernández op een goede organisatie en werd er in eerste instantie vooral aan de verdedigende taken gewerkt. Dat blijkt een succes, want de Buffalo’s kregen na Nieuwjaar amper drie goals tegen. “De spelers en de trainersstaf zijn heel gemotiveerd”, zegt Louwagie. “Iedereen gelooft erin dat we nog een mooi seizoenseinde kunnen spelen en Europees voetbal kunnen halen. Soms is het belangrijker om goed te eindigen, want de prijzen worden aan de meet verdeeld.”

De twee laatste wedstrijden van de reguliere competitie, tegen Genk en Anderlecht, lijken voor AA Gent een beetje overbodig. Toch willen de Buffalo’s er nog vol voor gaan. “We willen in de laatste twee wedstrijden kijken waar we staan”, legt Louwagie uit. “We spelen tegen twee toppers. We willen kijken wat we kunnen brengen tegen Genk en Anderlecht. Je mag niet vergeten dat we tegen Standard en Club Brugge ook punten pakten.”

Belang voor nieuwe stadion

Een goed einde van het seizoen is voor AA Gent geen overbodige luxe nu het nieuwe stadion bijna operationeel is. “Europees voetbal halen zou een heel positieve noot kunnen zijn voor het nieuwe stadion”, vertelt Louwagie, die nog eens verzekerde dat het voetbalgedeelte van het stadion op schema zit en op tijd klaar zal zijn voor de competitiestart.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties