Interview Van den Brom: "Wil geen misplaatste arrogantie"

Van den Brom: "Wil geen misplaatste arrogantie"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht had een slechte generale repetitie in het vooruitzicht van de halve finale tegen Racing Genk. Toch hebben de manschappen van John van den Brom nog de beste papieren in handen, want ze trekken met een 1-0-voorsprong richting Limburg.

Anderlecht moet het stellen zonder de geschorste Kljestan en de geblesseerde Iakovenko en Safari. Met de mindere prestaties van de laatste weken in het achterhoofd denkt Van den Brom dan ook aan wisselen. Dennis Praet - minder in vorm en aan rust toe - kan wel één van de slachtoffers worden.

"We gaan die nederlaag tegen Zulte Waregem niet dramatiseren, maar ik hoop wel dat het een wake up call was voor mijn spelers. De manier waarop we verloren was vooral teleurstellend", aldus de Nederlander. "Ik denk wel aan wisselen ja. Of dat het systeem of de spelers zullen worden, moet ik nog eens over denken. Met een 1-0-voorsprong kan je wel al op iets terugvallen. Maar je moet niet verwachten dat we met tien voor onze zestien gaan liggen, want dat past niet bij Anderlecht."

De Zeeuw: "Een andere speler"

Zijn collega, Mario Been, zal wel het spel moeten maken. "Mario kennende gaat hij niet van in het begin alles op alles zetten. Zij moeten en wij kunnen het wat rustiger aan doen. Maar we willen wel winnen of zeker doorgaan. Zeker als je er zo dichtbij bent. En ik ben blij dat zo'n wedstrijd snel volgt op die van woensdag, tegen een tegenstander die daarbij ook nog inspireert."

Op het middenveld zal Sacha Kljestan vervangen worden door Demy de Zeeuw. "De Zeeuw is klaar en de logische vervanger. Ik ben blij dat ik hem erin gegooid heb in de heenwedstrijd tegen Genk. Maar toen werd ook duidelijk dat hij nog 3 à 4 weken nodig zou hebben. Die heeft hij nu gehad en hij oogt een heel andere speler."

Zulte Waregem-coach Francky Dury gaf na de wedstrijd zijn tactische keuzes vrij: Biglia niet in de wedstrijd laten komen en Mbokani afzonderen. Maar dat is volgens Van den Brom te simpel uitgelegd. "Het is niet zo dat wij van Biglia of Mbokani mogen afhangen. Als er op hen verdedigd wordt moet de rest zijn job doen. Zij moeten daarvan profiteren. Dat het te makkelijk ging de laatste weken? Dat kan, maar dat mag niet omslaan in misplaatste arrogantie, zoals woensdag. Denken dat je op 70 procent ook nog wel kan winnen."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties