Simaeys: "Anderlecht draait altijd de rollen om"

Dries Van den Bergh
| 184 reacties
Simaeys: "Anderlecht draait altijd de rollen om"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Diemerci Mbokani werd zaterdag in de Cofidis cup bestraft met een rode Kaart. De Congolees trapte na op Jeroen Simaeys, maar die zou geprovoceerd hebben. "Anderlecht legt altijd de verantwoordelijkheid bij een ander", reageert een geïrriteerde Simaeys in Het Laatste Nieuws.

Toch lijkt Jeroen Simaeys het natrappen aan te trekken. De afgelopen vier seizoenen was de Genkverdediger betrokken bij drie rode kaarten, altijd werd er nagetrapt op Simaeys. In 2008 kreeg Anderlecht-spits Nicolas Frutos rood voor natrappen op de verdediger. "Hij treiterde mij al de hele wedstrijd", klonk het achteraf bij de Argentijn. En afgelopen seizoen was het de beurt aan Michy Batshuayi, die na een faire, maar harde tackle er maar niets beters op vond dan zijn studs in de maag van Simaeys te planten. Ook daar sprak men achteraf van provocatie.

Maar de verdediger van Racing Genk is die verwijten beu. “Dit is complete onzin. Rond het veld staan negen camera’s. Kijk al die beelden gerust na. Je zal nergens zien dat ik Mbokani provoceer.” Ook van de term matennaaier heeft Simaeys genoeg. “Na die opschudding met Frutos in 2008 zijn er allerlei roddels de wereld ingestuurd. Zo zou ik met hem mijn diploma psychologie uit evenwicht gebracht hebben. Alsof ik niets beters te doen heb. Ik verdedig gewoon graag kort op de man. En het is niet mijn schuld als daar fout op wordt gereageerd. Maar het is altijd dezelfde onzin met Anderlecht. Ze draaien gewoon de rollen om, wat echt absurd is”, aldus de 27-jarige mandekker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties