Biglia: "Zat op rand van een depressie"

Biglia: "Zat op rand van een depressie"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Lucas Biglia bleef in januari langer dan verwacht in Argentinië wegens ziekte. Sommigen geloofden die uitleg niet en dachten dat transferperikelen aan de basis lagen van de afwezigheid van de speler. Nu heeft Biglia zijn verhaal gedaan over die moeilijke periode.

“Ik kreeg een stekende pijn achter mijn oogleden, die steeds erger werd. Tien dagen lang kwam ik amper mijn bed uit. Ik spendeerde mijn tijd in een verduisterde kamer. Elke keer als mijn vrouw de deur opendeed, beschermde ik mijn ogen zelfs tegen het licht. Er was sprake van migraine, maar er was meer aan de hand. De dokters dachten eerst dat ik misschien in een wedstrijd een klap had opgelopen, maar uiteindelijk relateerden ze mijn probleem aan stress”, aldus Biglia in Het Laatste Nieuws.

“Ik zette mezelf te veel onder druk. Ik wou naar het WK 2014 met Argentinië en ik ging nergens meer heen. Ik zat vaak thuis en herbekeek dan beelden van een wedstrijd. Mijn vrouw wees me er op dat er leven is naast het voetbal, maar dat drong niet tot me door. Ik was er erg aan toe. Ik zou zeggen: op de rand van een depressie.”

“Maar de essentie is dat ik nu weet waar het probleem lag. Ik heb mijn hoofd volgestopt met allerlei doelen en dat heeft me gekraakt. Een sportman moet zich doelen stellen, maar niet te veel of te ver in de toekomst. Het is gezonder dat je alleen naar je volgende doel kijkt. En dat doel is voor mij duidelijk: de landstitel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties