Interview De fauw: "Zoveel keer de nul houden is geen toeval"

De fauw: "Zoveel keer de nul houden is geen toeval"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem ontvangt morgenavond Club Brugge in het Regenboogstadion. Davy De fauw speelde in zijn jeugd jarenlang bij Club Brugge. "De match tegen Club Brugge blijft speciaal. Ik zou liegen als ik dat zou ontkennen."

Aernout Van Lindt in Waregem

Toch wil De fauw nuanceren: “Ik kijk uit naar de wedstrijd tegen Club Brugge omdat ik er heb gespeeld, maar ook omdat het een topper is. Zo keek ik ook uit naar de wedstrijd in Anderlecht. Ik heb ook tegen de jongeren in ons team gezegd dat er over dit soort matchen later misschien nog zal worden gesproken. Elke wedstrijd is dan ook belangrijk.”

De verdediger vreest niet dat Club Brugge op een 0-0 zal komen spelen: “Ze moeten hier voor de drie punten komen. Het kan dus zeker een mooie wedstrijd worden. Wij willen natuurlijk ook thuis winnen voor een vol stadion en we willen onze reeks van wedstrijden zonder verlies behouden. We willen ook het goede gevoel behouden en zo een enorme boost krijgen richting de Play-offs. Maar de wedstrijd tegen Club Brugge wordt sowieso moeilijk.”

De nul houden

De defensie van Zulte Waregem staat dit seizoen als een huis. De ploeg hield al twaalf keer de nul en heeft het minste tegendoelpunten van de hele competitie. “Zoveel keer de nul houden, dat is geen toeval. De meeste onder ons speelden ook vorig jaar al samen, wat zeker helpt. Daardoor kent iedereen al zijn taken en zijn er bepaalde automatismen om op terug te vallen als het wat minder gaat. Dat zag je ook in de wedstrijd op Charleroi.”

“Verder is de verdediging zeker ook ervaren. Het helpt ook dat we bijna allen dezelfde taal spreken, al hoeven we op het veld niet echt veel te praten. We weten van elkaar wat we kunnen en wat we gaan doen. Ook Verboom en Godeau, die beiden voor de leeuwen zijn gegooid, hebben het al geweldig gedaan. En dan hebben we nog eens een goede doelman die goed communiceert en twee verdedigende middenvelders die 100 meter voor iemand zouden lopen. Alles klikt gewoon goed in elkaar.”

Weinig kaarten

Opvallend is ook dat de verdedigers van Essevee naar verhouding weinig kaarten pakken dit seizoen. “In Nederland worden de backs meer alleen gelaten, terwijl we hier vaak met twee iemand proberen op te vangen. Doordat we een goed positiespel spelen, kunnen we soms uit het duel blijven en zo kaarten vermijden.”

“Toch vind ik dat we wel agressief genoeg zijn. We zijn wel hard, tegen Anderlecht hebben we een aantal keer stevig ingegrepen. De ervaring speelt daarin ook een rol: we weten wanneer we een kaart moeten pakken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties