Bestuur Gent: "Fernandez is Europees niveau"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Bestuur Gent: "Fernandez is Europees niveau"
Foto: © SC

Het bestuur van AA Gent was in de wolken met de contractverlenging van coach Victor Fernandez. De Spanjaard tekende bij voor één jaar. Manager Louwagie had er eigenlijk niet op gehoopt.

Sander De Graeve in Gent

"Het klopt dat ik hoopte dat hij zou blijven, maar ik geloofde het zelf eigenlijk niet. Dan ben je natuurlijk nog zo gelukkig als het dan toch lukt. Meestal is het moeilijk financieel onderhandelen met een hoofdtrainer, dat zijn geen goedkope vogels. Bij Fernandez was ik overtuigd van zijn kwaliteiten vanaf dag één", aldus Michel Louwagie.

Ivan De Witte nam het woord met een kwinkslag naar de actualiteit. "Habemus Papam. Het is wel iets anders verlopen dan in Rome, wij hadden namelijk maar één kandidaat. In het begin was het de bedoeling om op die zes maand twee doelstellingen te vervullen, een veiligere positie in de rangschikking en play-off II proberen te winnen. We hebben elkaar echter beter leren kennen en de wederzijdse appreciatie steeg."

De Witte is erg overtuigd van de kwaliteiten van de Spaanse oefenmeester. "Victor is Europees niveau. Ik ben ervan overtuigd dat een kern zonder Victor drie plaatsen lager staat dan diezelfde kern met Victor. Zo'n trainer verdient ook een team en een stadion op niveau. Dat krijgt hij ook, we gaan resoluut voor de top-vier."

Fernandez krijgt inspraak in alle transfers. "Dat is de afspraak", aldus voorzitter Ivan De Witte. "Hij wordt bij elke in- en uitgaande transfer betrokken. AA Gent heeft de creativiteit en de ervaring om de spelers te vinden die we nodig hebben om dominant te kunnen spelen." Of we nog veel Spanjaarden in Gent mogen verwachten is echter nog niet zeker. "Het is de afspraak dat het hier geen Spaanse kolonie wordt", aldus De Witte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties