Interview Bodor openhartig: "Ik kan het de coach niet kwalijk nemen"

Robby Morren
Robby Morren
| 6 reacties
Bodor openhartig: "Ik kan het de coach niet kwalijk nemen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Boldizsar Bodor heeft er een bijzonder moeilijk seizoen opzitten. Hij viel naast de ploeg en kreeg geen kansen meer om zich te bewijzen. Tegen Cercle toonde hij met een sterke prestatie en een goal dat hij nog een belangrijke pion kan worden in de strijd om het behoud.

Door Robby Morren

Bodor paste niet in de plannen van Koster en toen Mathijssen kwam kreeg hij ook niet onmiddellijk een kans om zich te tonen. De middenvelder mocht tot voor zaterdag amper 4 keer aan een wedstrijd beginnen en 3 keer invallen. Liefst 15 wedstrijden zat hij vastgekluisterd op de bank. Het hoeft niet te verbazen dat de Hongaar dit een hele moeilijke periode noemt.

"Toen ik naast de ploeg viel, was dat in het begin heel moeilijk. Je voelt je goed om op de bank te zitten. Je wil dan schreeuwen en gekke dingen doen maar dat helpt je niet. Je moet gewoon blijven trainen en hard blijven werken."

"Ik kan het de trainer niet kwalijk nemen. Hij is hier nog maar een paar wedstrijden en heeft een ploeg in zijn hoofd. Vanaf het eerste moment stond er een ploeg dus kan ik wel begrijpen dat hij niet wisselde. Na een tijdje had hij wel kunnen wisselen maar hij kent me niet goed als speler, hij heeft me nooit zien spelen."

Het hoeft niet te verbazen dat Bodor gebrand was op een goede prestatie tegen Cercle. Dat hij kon scoren, maakt het voor hem allemaal nog mooier. Of hij Jacky Mathijssen kon overtuigen, zal de komende wedstrijden blijken.

"Het was een heel mooi gevoel toen ik scoorde. Dat is moeilijk onder woorden te brengen, het was heel emotioneel. Ik zat duidelijk lekker in de wedstrijd maar als je dan ook kan scoren, dat is een droom."

"De laatste keer toen ik op het middenveld speelde was op Standard en toen deed ik het goed. Als ik speel, toon ik altijd inzet. Ik wil laten zien dat ik niet tevreden ben, dan ik beter ben dan bankzitter. Ik wil tonen dat ik niet voldoende kansen heb gekregen. Zolang ik hier ben, geef ik me 100%."

"Mijn doelpunt heeft een duw gegeven aan de ploeg. We hebben de wedstrijd gedomineerd. Het is jammer dat we weer een doelpunt pakten na een stilstaande fase. De coach had ons hier nog attent op gemaakt."

De punten die de overwinning tegen Cercle opleverden betekenen niets maar het gevoel om nog eens een overwinning te pakken,  is van onschatbare waarde. Bodor geeft toe dat de sfeer in de kleedkamer niet al te best meer was de afgelopen weken. De overwinning brengt weer een positief gevoel.

"Deze overwinning is mentaal heel belangrijk. In de kleedkamer voelde je na de wedstrijd hoeveel deugd zo'n overwinning doet. De sfeer is goed, iedereen lachte. Dit brengt de groep dichter bij elkaar en dat was nodig want het groepsgevoel was de laatste tijd toch wat weggevallen. Dit is toch een grote stap."

"We mogen onze eerste wedstrijd in play-off III niet verliezen. We hebben alles nog in eigen handen. Als de druk groter wordt, moeten we vrijuit blijven voetballen en blijven vechten. Inzet is het minimale wat je op het veld moet tonen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties