Interview "Het waren moeilijke jaren voor Lierse"

Fabian Morren
| 16 reacties
"Het waren moeilijke jaren voor Lierse"
Foto: © SC

De reguliere competitie is achter de rug. Zijn de fans in eerste klasse tevreden over de prestaties van hun team en wat verwachten ze nog in de play-offs? Onze redactie deed een rondvraag.

Door Fabian Morren

Lierse kon zich op de valreep redden. "Ja, uiteraard zijn we blij en opgelucht. Dat lijkt me nogal evident", zegt Marc De Noël van de supportersfederatie van Lierse. "Het was een zeer moeilijk seizoen. De opluchting is heel groot."

Tijdens het seizoen was er wat onvrede onder de Lierse-fans. "Die onvrede gaat niet over dit seizoen, hé", benadrukt De Noël. "Het gaat over enkele jaren en dit jaar is de druppel geweest die de emmer doet overlopen. Je moet weten dat wij het al jaren moeilijk hebben als club."

"Vorig jaar waren we vier of vijf wedstrijden voor het einde gered, maar was het het eigenlijk ook een heel seizoen bibberen. Het heeft ons ook erg veel moeite gekost om enkele jaren geleden terug naar eerste klasse te promoveren", weet De Noël, een rasechte Lierse-supporter.

"Van Meir heeft echt nog een hart voor Lierse"

Play-off II, daar zit men bij de supporters van Lierse niet echt op te wachten. "Dat is toch bezigheidstherapie. Wat is het nut daar nu van? Die moeten bezig blijven. Hetzelfde geldt voor play-off III. Ze moeten gewoon de tijd kunnen overbruggen tot het begin van de eindronde met de tweedeklassers", luidt de nuchtere analyse van De Noël.

Er is heel wat te doen rond de Egyptenaren van Lierse. De Noël begrijpt al die commotie niet. "Er spelen toch ook veel buitenlanders bij Club Brugge? Daar lees ik nooit iets over in de pers. Het maximum aantal Egyptenaren dat op het veld stond was vorige week vier. En die zijn dan ook een echte meerwaarde. Dat we nu met vijf Egyptenaren, Tunesiërs of Marokkanen spelen: wat maakt dat uit?"

Van Meir

Enkele weken geleden werd Eric Van Meir opnieuw bij de technische staf gehaald. Dat werd door de supporters enthousiast onthaald. "Met Van Meir erbij heeft Lierse meteen twee matchen gewonnen. Hij heeft een echt hart voor de club. Van de grote figuren met een goed loon zijn er geen vijf die zo'n groot hart voor Lierse hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties