Dembélé: "Zou ook tegen Brazilië voor zes op zes gaan"

Dembélé: "Zou ook tegen Brazilië voor zes op zes gaan"
Foto: © SC

Moussa Dembélé vreest maar één ding vanavond tegen Macedonië: "Onderschatting", zegt de middenvelder. Maar daarnaast leeft hij ook met een gezonde dosis vertrouwen naar de wedstrijd toe.

"Ik verwacht een moeilijke wedstrijd. In het verleden hadden we het dikwijls moeilijk tegen ploegen die laag worden ingeschat", aldus de speler van Tottenham. "Ik hoop dat we uit dat soort ervaringen geleerd hebben en dat we bewijzen dat er van onze kant geen onderschatting is. Als we het serieus aanpakken, kunnen wij met deze ploeg overal ons ding doen", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Dembélé weet dus dat er geknokt zal moeten worden, maar gaat ook uit van een overwinning. "Je weet, ik ben niet de man van de grote uitspraken. Ik zou tegen Brazilië ook voor zes op zes gaan. We zullen ons best doen. Dat is het. Veilig antwoord", lachte hij.

Ondertussen is het wel vier jaar geleden dat Dembélé nog een doelpunt maakte voor de nationale ploeg. "In mijn carrière is er altijd een punt van gemaakt dat ik te weinig scoor. En ik vind ook dat ik meer naar de goal moet durven schieten. Maar dat begin ik steeds meer te doen, zodat ik ook een completere voetballer word. Ik hoop dat die goals zullen volgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties