Een voetbalroman van een profvoetballer

Fabian Morren
| 15 reacties
Een voetbalroman van een profvoetballer
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen vrijdag is 'Speler X', een voetbalroman verschenen. Het verhaal is geschreven door een anonieme profvoetballer en Sylvie Marie. Wij geven vijf exemplaren weg!

In Speler X maakt de jonge voetballer Guy zijn entree bij een Engelse club in de Premier League. Als hij na zijn eerste wedstrijd op sleeptouw wordt genomen door teamgenoten, kijkt hij vol verbazing toe hoe zij zich in nachtclubs laten omringen door bloedmooie vrouwen.

Enkele jaren later, wanneer Guy's jeugdliefde uit zijn leven is verdwenen, besluit hij net als zijn teamgenoten te genieten van de roem en het exorbitante salaris. Hij wentelt zich in een bestaan vol drank, coke, doelpunten en topescorts, tot hij op een dag opnieuw verliefd wordt. En daarmee zet hij zijn profcarrière op het spel.

Deze indringende roman kent een ongebruikelijke voorgeschiedenis: een advocaat benaderde dichteres Sylvie Marie met het verzoek of ze het manuscript van zijn cliënt, een anonieme profvoetballer, wilde verfijnen. Ze ging ermee aan de slag - zonder te weten wie de tekst had geschreven - monteerde het tot een stilistisch vloeiend relaas en bezorgde het vervolgens bij haar uitgevers.

Speler X wenst anoniem te blijven. Hij schrijft in het nawoord van deze roman: "Voor dit boek heb ik mijn eigen ervaringen en ervaringen van mijn collega-spelers gekneed tot één verhaal. Dit verhaal breng ik naar buiten omdat vrijwel niemand over de achterkant van de voetbalwereld durft te schrijven."

Wil jij deze roman winnen? Dat kan! Je moet enkel antwoorden op de vraag: welke voornaam kreeg speler x in de voetbalroman? Deelnemen kan je hier!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties