"Courtois abnormaal goed voor zijn leeftijd"

Jens Van der Borght
| 93 reacties
"Courtois abnormaal goed voor zijn leeftijd"
Foto: © SC

De Rode Duivels trainden gisteren in Neerpede onder toeziend oog van coach Marc Wilmots. Achteraf had Toby Alderweireld het over de wedstrijd van vorige vrijdag, de campagne en de bondscoach.

Wat verwacht Alderweireld van de rest van de campagne? “We moeten ons gewoon 100% geven om eerst te eindigen in onze groep. In de barrages moet je wat geluk hebben met je loting, en wij willen het liever niet laten afhangen van geluk.” Maar wat als de Rode Duivels toch in die barrages belanden? “Dan hebben we daar nog steeds een goede kans. We zijn tegen geen enkele ploeg kansloos, zelfs niet tegen Spanje.”

Tegen Macedonië kreeg België weer enkele grote kansen tegen, maar toch slikten ze opnieuw geen doelpunt. Alderweireld was dan ook vol lof over Courtois. “We krijgen geregeld kansen tegen, maar over vijf wedstrijden slikten we maar één doelpunt. De verdediging staat redelijk goed, maar als ze er toch langskomen, staat Courtois er nog steeds. Het is echt abnormaal hoe goed hij is voor zijn leeftijd.”

Tot slot vond Alderweireld de vooruitgang van de Rode Duivels in de laatste twee jaar vooral te danken aan de bondscoach. “Het Belgische team heeft al jaren veel kwaliteit, maar dat kwam er vroeger niet uit omdat we te weinig speelden als groep. Onder Wilmots lukt dat wel. Individuele belangen worden bij hem opzijgeschoven. Het groepsbelang staat eerst. Dat zie je in deze campagne op het veld”, besluit de Ajax-verdediger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties