Kandidaten Ebbenhouten Schoen bekend

Timothy Collard
Timothy Collard
| 34 reacties
Kandidaten Ebbenhouten Schoen bekend
Foto: © SC

Vandaag raakte bekend welke voetballers kans maken op de Ebbenschouten Schoen 2013. Anderlecht vaardigt twee kanshebbers af, terwijl Zulte Waregem, OHL en Standard elk één kanshebber in hun rangen hebben.

Ieder seizoen wordt de beste Afrikaanse voetballer, of voetballer van Afrikaanse origine uitgekozen door de organisatie. Dieumerci Mbokani, Cheikhou Kouyaté, Ibou Sawaneh, Mbaye Leye en Imoh Ezekiel zijn de kanshebbers. Op maandag 13 mei weten we wie zich tot Ebbenhouten Schoen van 2013 kroont.

Dieumerci is alvast een serieuze kanshebber. De Congolees won in januari ook al het referendum van de Gouden Schoen en kan de trofee van Ebbenhouten Schoen voor het tweede jaar op rij winnen. Ook Ibou en Ezekiel kunnen terugblikken op een productief seizoen. Beide aanvallers scoorden dit seizoen aan de lopende band en zijn outsiders voor de prijs.

Kouyaté en Leye kunnen niet zo’n geweldige statistieken voorleggen als het aankomt op doelpunten. Beide spelers zijn echter wel zeer belangrijke pionnen bij hun club. De Ebbenhouten Schoen kondigt zich alvast enorm spannend aan dit seizoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties