"Uit de kast komen als actieve voetballer is onmogelijk"

Frank Deckers
| 2 reacties
"Uit de kast komen als actieve voetballer is onmogelijk"
Foto: © SC

Robbie Rogers kondigde in februari zijn voetbalpensioen aan en outte zich daarbij ook als homoseksueel. Nu verklaarde de voormalige voetballer dat een coming-out onmogelijk is in de voetbalwereld.

Volgens Rogers is het onmogelijk om uit de kast te komen als actieve voetballer. “Niemand heeft het ooit eerder gedaan”, zei de Amerikaan in The Guardian. "Dat is gek en triest. Ik was bang voor de reactie van mijn ploegmaats. Zouden ze me in de kleedkamer en in de bus anders behandelen, zelfs al bleef ik dezelfde persoon?"

De 25-jarige Rogers ging ook in op de beledigingen van de supporters."Voorheen zei ik tegen mezelf: Ze weten niet dat ik homoseksueel ben, dus ze hebben het niet rechtstreeks tegen mij. Maar nu ze dit wel weten, wat moet ik doen? In de tribunes springen en met hen vechten?"

Rogers is amper de tweede voetballer die zich openlijk out. Justin Fashanu deed hem dat voor in 1990, Fashanu pleegde acht jaar later zelfs zelfmoord nadat hij aansprakelijk werd gesteld in een rechtszaak rond seksuele agressie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties