Neemt Europa binnenkort geld af van Belgische clubs?

Neemt Europa binnenkort geld af van Belgische clubs?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Europese voetbalbond en de Europese commissie onderzoeken in het kader van de financiële fair play een plan om de staatssteun aan voetbalclubs te beperken. De grote korting op bedrijfsvoorheffing wat betreft spelerslonen zou aan banden worden gelegd.

Als deze regel er door komt, zou het een zware klap zijn voor de Belgische clubs. In België genieten de clubs van een fiscaal gunstregime: ze mogen 80% van de bedrijfsvoorheffing op de spelerslonen houden, op voorwaarde dat het geld naar de jeugdopleidingen gaat.

Die regel zou voor oneerlijke concurrentie zorgen en dus wil de UEFA samen met de Europese commissie er iets aan doen. Dat weet althans Het Nieuwsblad. De Uefa stuurde een vragenlijst op naar de Belgische regering. Daarin staat onder andere dat “profclubs wat betreft belastingen en sociale premies geen aparte behandeling zouden mogen krijgen ten opzichte van andere ondernemingen.”

Anderlecht zou op deze manier acht miljoen euro per jaar kunnen verliezen, terwijl een kleinere club 1,5 à 2 miljoen zou kunnen verliezen, afhankelijk van de loonmassa. In totaal zouden de Belgische clubs om en bij de 50 miljoen euro verliezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties