Interview Schamp: "Ik hoop en denk dat Oudenaarde zich zal redden"

Schamp: "Ik hoop en denk dat Oudenaarde zich zal redden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In 2013 gaat het niet goed met Oudenaarde. De club won nog niet en zakte zo terug naar de kelder van het klassement in tweede klasse. Mathias Schamp ruilde tijdens de winterstop Oudenaarde voor de Nederlandse eersteklasser Heracles Almelo, maar volgt Oudenaarde nog op de voet.

Door Aernout Van Lindt

“Na een wedstrijd met Heracles kijk ik in de catacomben zo snel mogelijk naar het resultaat van Oudenaarde. Ik volg ze dus zeker nog. Als je dan ziet dat ze nu veel verliezen, is dat jammer. Het zijn nog altijd dezelfde kerels waar ik mee gespeeld heb voor Nieuwjaar”, aldus Schamp tegen Voetbalkrant.com.

“Ik heb vijf goede jaren gekend bij Oudenaarde en heb er veel meegemaakt. De overstap naar tweede klasse was een hoogtepunt, dus ze nu onderaan het klassement zien staan doet pijn.”

“Batterijen wat leeg”

Schamp zag in zijn laatste weken bij de Oost-Vlaamse club al tekenen aan de wand voor een minder seizoenseinde: “We hadden 22 punten voor de winterstop, dus dan zou je uitkomen op 44 punten en dan ben je ruimschoots gered. Het zag er rooskleurig uit, maar we wisten dat we niet aan 44 punten zouden geraken.”

“In december zag je het niveau al wat naar beneden gaan. Door de eindronde kregen we weinig rust en leek het alsof de batterijen in december wat leeg waren. Dat mag geen excuus zijn, maar het kan wel meespelen. Als daar dan nog wat blessures en enkele schorsingen bijkomen, zit je snel in de hoek waar de klappen vallen.”

“Geen profclub”

Een echte verklaring dat het minder blijft gaan met Oudenaarde, heeft de ex-speler niet: “Ik begrijp het niet. Het zijn dezelfde spelers van vorig jaar op slechts enkele wijzigingen na. Het niveauverschil tussen de top van derde klasse en een gemiddelde tweedeklasser is zeer klein volgens mij, misschien zelfs nihil.”

“Oudenaarde is natuurlijk geen profclub, dus moeten veel spelers trainen na een lange werkdag. Dat weegt ook door na een tijdje. Elke transfer kan ook geen voltreffer zijn. Ik ben er als 18-jarige begonnen en toen ging het ook niet meteen van een leien dakje. Oudenaarde heeft gegokt op aanwerven in de breedte nu. Sowieso zouden ze niet voor zes maanden een profspeler kunnen aanwerven.”

“De een zijn dood is de ander zijn brood”

Toch is Oudenaarde zeker nog geen vogel voor de kat: “Ik hoop en ik denk dat Oudenaarde in tweede klasse zal blijven volgend seizoen. Ze zullen zeker nog minstens een keer moeten winnen natuurlijk, maar wie weet krijgen een aantal teams hun licentie niet in tweede klasse.”

“Op die manier kan je ook plaatsen opschuiven in het klassement, ook al is dat geen mooie manier. Ze zeggen wel eens dat de een zijn dood de ander zijn brood is, dus daar kan Oudenaarde misschien nog van profiteren.”

“Een eindronde spelen om in tweede klasse te blijven is volgens mij wel moeilijker dan eentje om te stijgen. Je zit in een andere flow na het seizoen. Vorig seizoen waren we zeker niet de beste ploeg in de eindronde, maar als je een goed gevoel hebt gaat alles soms vanzelf.”

Voor wie benieuwd is naar hoe het Mathias Schamp in Nederland vergaat, verwijzen we graag naar maandag hier op Voetbalkrant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties