Dames OH Leuven onderuit bij wervelend Zwolle

Conrad Grayson
| 8 reacties

De dames van OH Leuven verloren met 5-0 op het veld van een wervelend PEC Zwolle. Het gelijkspel van de heenwedstrijd lag nog zuur op de Nederlandse magen en de thuisploeg begon dan ook gretig aan de wedstrijd.

Al na twee minuten moest OHL-keepster Anneleen Haesen een sterke trap uit de onderhoek duwen. OHL probeerde in de beginfase onder de druk uit te komen, maar in de 12e minuut belandde een afstandsschot van Jennieke van der Pol net onder de lat, 1-0.

Zwolle bestookte voortdurend het OHL-doel. De Leuvenaars kwamen herhaaldelijk goed weg, dankzij Anneleen Haesen. In het laatste kwartier kwamen de Belgische meiden dan toch meer en meer in het spel voor. Katrien Torfs schoot de bal op een voorzet van Liesl Dupont nipt over.

Zwolle duwt gaspedaal dieper in

In de tweede helft speelde Zwolle haar geoefende spel. Geleidelijke opbouw vanuit het combinerend rondspelen in de verdediging en stevige trappen vanuit de tweede linie.

In de 61e minuut eindigde een combinatie bij Sylvia Smit, die niet aarzelde, 2-0. Nog geen vijf minuten later schoot Zwolle-speelster Lianne de Vries in de onderhoek, 3-0. OH Leuven-speelster Sara Yuceil ging meteen na het doelpunt op zoek naar de 3-1, maar ze schoot nipt naast.

De Leuvense dames lieten in de slotfase het hoofd hangen en daar profiteerde Zwolle van. Zo kopte Lisanne Vermeulen een voorzet in doel, 4-0. Enkele minute later stootte Sylvia Smit door de OHL-verdediging en omspeelde keepster Haesen, 5-0.