Manchester City naar finale FA Cup

Manchester City heeft zich weten te plaatsen voor de finale van de FA Cup. Het versloeg Chelsea met 1-2 en mag zich opmaken voor een finale tegen Wigan Athletic.

Manchester City domineerde de aanvangsfase, maar gaandeweg kwam Chelsea beter in de wedstrijd. Tien minuten liep de thuisploeg tegen een koude douche aan: 0-1 via Nasri. Rode Duivel Vincent Kompany had een grote kans op een dubbele voorsprong, maar hij miste.

Vlak na de rust was het wel raak voor de bezoekers: Agüero maakte op aangeven van Barry de 0-2. Via Ba kwam Chelsea terug in de wedstrijd en het kreeg daarna nog enkele kansen op de gelijkmaker. Die kwam er echter niet en zo gaat Kompany naar de finale van de FA Cup. Eden Hazard is uitgeschakeld. Beide Belgen speelden de hele wedstrijd.