Interview Ceulemans: "Zo kan je geen kampioen worden"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 20 reacties
Ceulemans: "Zo kan je geen kampioen worden"
Foto: © SC

Club Brugge kon zondagavond een 0-1 voorsprong niet vasthouden op bezoek bij Anderlecht. In de tweede helft zakte het team van Garrido tegen tien Brusselaars als een kaartenhuisje in elkaar. Voetbalkrant.com belde Jan Ceulemans voor een reactie.

Door Sander De Graeve

"Als je met elf tegen tien mag spelen, en je legt zo’n eerste helft op de mat, dan mag je dat eigenlijk niet meer uit handen geven. Het blijkt echter moeilijk te zijn voor een Belgische ploeg om echt negentig minuten een match te domineren", aldus de Club-coryfee.

"Anderlecht moest natuurlijk komen en drukte door. Dan moet je als Club zijnde de bal in de ploeg kunnen houden, dat lukte gisteren kennelijk niet waardoor er paniek in de ploeg kwam. Een tegenstander merkt dat ook en krijgt zo nieuwe moed."

"Het gebeurt wel vaker dat een ploeg die met tien komt te staan beter speelt doordat het motivatie put uit die rode kaart. “Als middenmotor of staartploeg kan dat je nog overkomen, maar een topploeg mag dat nooit toestaan. Dat moet je kunnen uitspelen, zo kan je geen kampioen worden", is Ceulemans hard voor Club Brugge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties