Van Persie: "Lang moeten wachten op titel"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
Van Persie: "Lang moeten wachten op titel"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Manchester United kroonde zich maandagavond voor de twintigste keer tot kampioen van Engeland. Uitblinker in de titelmatch was Robin van Persie. De Nederlander schonk zijn team de titel met een loepzuivere hattrick.

Van Persie kwam afgelopen zomer naar Old Trafford met maar één doel: de Premier League winnen. “Ik heb erg lang moeten wachten op dit moment”, vertelde de aanvaller na de wedstrijd. “Het was fantastisch om te scoren, maar vandaag deed het er niet toe wie er scoorde. We moesten enkel en alleen winnen, en dat hebben we gedaan.”

De 29-jarige aanvaller had een belangrijk aandeel in de titel van The Red Devils, maar wil dat zelf niet gezegd hebben. “Dit is een geweldig team en dit kampioenschap is voor iedereen die bij United betrokken is. Het is een verdiende titel!”, aldus van Persie.

De Nederlandse international scoorde een prachtige hattrick tegen Aston Villa, maar vooral zijn tweede doelpunt was er eentje om in te lijsten. RVP nam een lange bal van Rooney in één tijd op de slof en knalde heerlijk binnen. “Het was een mooie goal, na een prachtige pass van Rooney. Maar je moet de bal goed raken en wat geluk hebben bij zo’n poging”, bleef de United-spits bescheiden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties