Bayern neemt vlot de maat van Barça

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 76 reacties
Bayern neemt vlot de maat van Barça
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bayern München heeft FC Barcelona met een kater op het vliegtuig richting Spanje gezet. De Duitsers wonnen met 4-0 en staan al met anderhalf been in de Champions League-finale.

Door Cédric De Volder

De affiche tussen Bayern München en FC Barcelona werd door voetballiefhebbers bestempeld als een vervroegde finale. Bovendien droomden beide clubs al van een plaats in de finale in het legendarische Wembley. Maar het is Bayern dat al een hotel mag boeken in Londen. De Duitsers droogden Barcelona simpelweg af.

Bij Barça was Lionel Messi speelklaar geraakt. Een elftal met het Argentijnse wonderkind tussen de lijnen is altijd iets meer waard. Toch was het de Duitse landskampioen die het snelst uit de startblokken schoot. Na twee minuten had Arjen Robben al moeten scoren. De Nederlander kwam oog in oog met Victor Valdes maar schoot de bal pardoes op de Catalaanse doelman.

Barcelona ging op zoek naar het geliefkoosde ‘tiqui-taca’. Er zat echter te veel afval in het spel van de Spaanse topclub. Het leek ook dat Messi zich nog in San Siro waande. De prestatie van de Gouden Bal was ondermaats. Bayern kwam er daarentegen snediger uit. En dat resulteerde nog voor het halfuur in een doelpunt. Dante Bonfim kopte de bal perfect in de loop van Thomas Müller. Laatstgenoemde knikte het leer voorbij een verbouwereerde Valdes tegen de touwen, 1-0.

Barcelona wie?

Barça ging op zoek naar de gelijkmaker. Messi kwam een teen te kort op de inzet van Jordi Alba. Het was der Rekordmeister die eigenlijk een tweede doelpunt verdiende. Duidelijk handspel in de zestien door Pedro werd echter over het hoofd gezien door de scheidsrechter. Niet alleen in België wordt de arbitrage op een foutje betrapt. Rusten met 1-0.

Bayern had duidelijk enkele energierepen soldaat gemaakt tijdens de pauze. De Duitsers stormden uit de kleedkamer en dat resulteerde na amper een vijftal minuten in de 2-0. Mario Gomez kopte de inzet van Müller, die bezig was aan een beresterke match, randje buitenspel voorbij Valdes. De Barça-goalie zag er overigens niet goed uit bij de voorafgaande corner. Bayern op rozen!

Afstraffing

De troepen van Tito Vilanova moesten op zoek naar het levensbelangrijke uitdoelpunt. Maar het was daarentegen het Duitse offensief met onder anderen Franck Ribéry en Robben die dicht bij een derde doelpunt kwamen. En dat kwam er ook. Een dik kwartier voor affluiten dribbelde Robben de bezoekende defensie op een hoopje. De Nederlander  krulde het leer vervolgens voorbij Valdes. En geen drie zonder vier moeten ze in Beieren gedacht hebben. Man van de wedstrijd Thomas Müller deed er een tiental minuten voor tijd nog een schepje bovenop, 4-0! Boeken toe voor Barça?

Bij Bayern worden de tickets naar Londen nu al geboekt. Niets lijkt de Duitse stormram te kunnen tegenhouden op weg naar de finale. Of spookt het nog eens in Camp Nou? Antwoord volgende week na de terugwedstrijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties