Frank de Boer wil vandaag titel pakken

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Frank de Boer wil vandaag titel pakken
Foto: © SC

Amsterdam maakt zich op voor een feestje. Bij winst tegen Willem II pakt Ajax immers de landstitel in de Nederlandse Eredivisie.

Ajax kan zich vanmiddag voor de derde keer op rij tot kampioen van Nederland kronen. Bij winst in de eigen ArenA tegen Willem II is de voorsprong van de Amsterdammers onoverbrugbaar. Ook trainer Frank de Boer wil de klus zo snel mogelijk klaren. Bij verlies volgt er volgend weekend op de slotspeeldag nog een herkansing bij Groningen.

“In het tennis komt het geregeld voor dat een wedstrijd moet worden beslist met verschillende matchpoints”, aldus de Nederlandse oefenmeester op de website van AFCA. “Ook wij hebben meerdere wedstrijdpunten, want volgende week volgt er in het slechtste geval een herkansing. Maar laat het duidelijk zijn dat ik vandaag wil winnen.”

Toch behoudt de Boer zich voor groteske uitspraken. Een gegeven waar menig Amsterdammer nochtans de neus niet voor optrekt. “Het is te vroeg om nu al te juichen. Maar ik ben trots op de manier waarop de spelers de voorbije weken met de druk zijn omgegaan. De vorige seizoenen achtervolgden wij in de slotfase van de titelstrijd. Nu zijn de rollen omgekeerd en dat zorgt voor een andere uitgangssituatie.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties