Geudens: "Iedereen start met nul punten"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Geudens: "Iedereen start met nul punten"
Foto: © SC

Westerlo start vandaag tegen WS Woluwe aan de eindronde in tweede klasse. "We moeten meteen voor de aanval kiezen", klinkt het bij een strijdvaardige Kevin Geudens.

Geudens weet waarover hij spreekt. De verdedigende middenvelder promoveerde zes seizoenen geleden met KV Mechelen naar het hoogste niveau na winst in de eindronde. Ook in ’t Kuipje wordt er geen rekening gehouden met een plan B. Nochtans zaten de Kemphanen de afgelopen weken in een klein dipje. Moeskroen-Péruwelz deed zelfs nog haasje over in het klassement.

Toch weigert Geudens van een mentale tik te spreken. “Zondag starten we allemaal met nul punten. “Alle ploegen zijn aan elkaar gewaagd en het zal van details afhangen om de drie punten op zak te steken. Op papier start Cercle misschien wel als favoriet, maar de tweedeklassers moeten zeker niet voor hen onderdoen.”

Een goede start in een nacompetitie is belangrijk. Maar allesbepalend kan je winst of verlies in een eerste wedstrijd niet noemen. “Ik vergelijk de eindronde graag met play-off I”, gaat de ex-speler van onder andere KV Mechelen en Verbroedering Geel verder. “Een goede start betekent niet dat je de eindwinst al op zak hebt. Langs de andere kant is er ook niets verloren na één speeldag. Een paar dagen later kan het klassement helemaal op zijn kop staan.”

Met de komst van Dennis van Wijk zet Westerlo de ambitie in de toonbank. “Zijn komst zorgt alvast voor extra ervaring. Hij verstaat de kunst om de druk bij spelers weg te houden en weet als geen ander hoe een eindronde in elkaar steekt.”

“We spelen zondag voor de eigen fans en dan zijn we verplicht om te winnen”, besluit Geudens. “Het devies? Aanvallen!”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties