Vanhaecke: "Het behoud komt op de eerste plaats"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Vanhaecke: "Het behoud komt op de eerste plaats"
Foto: © SC

Vanavond trekt Cercle Brugge naar de Heizel om er met KRC Genk om de Cofidis Cup te strijden. "We hebben de laatste jaren bewezen dat we een echte bekerploeg zijn", geeft Paul Vanhaecke fijntjes mee.

Door Cédric De Volder

Cercle Brugge maakt een uniek seizoen mee. Jammer genoeg voor De Vereniging heeft die zeldzaamheid een negatieve connotatie. Tijdens een seizoen waarin de groenhemden op een troosteloze laatste plaats eindigden (Cercle strijdt momenteel in de eindronde met tweedeklassers voor het behoud, nvdr.), werd op kousenvoeten een plaats in de finale van de Beker van België afgdwongen.

“Bij aanvang van de bekercompetitie hadden we natuurlijk gehoopt om opnieuw een rol van belang te spelen”, vertelt Vanhaecke in een gesprek met Voetbalkrant.com. “De laatste seizoenen heeft Cercle immers bewezen een bekerploeg te zijn. Het is de tweede keer op korte tijd dat we de finale mogen spelen (in 2010 werd verloren van KAA Gent met 3-0, nvdr.). Gezien het verloop van de competitie was onze campagne onverwacht. Maar het is wel zo dat de Beker van België elk jaar opnieuw een doelstelling is voor onze vereniging.”

“Ik denk dat de druk en de stress ons tijdens de competitie genekt heeft. Maar onze bekercampagne bewijst dat er voldoende talent rondloopt op De Vereniging”

Een logische verklaring voor het immense verschil tussen de competitie en het bekeravontuur heeft de voorzitter niet meteen klaar liggen. “We konden ons telkens relatief vlot plaatsen voor de volgende ronde”, analyseert Vanhaecke. “Ik denk dat de druk en de stress ons tijdens de competitie genekt heeft. Maar onze bekercampagne bewijst dat er zeker voldoende talent rondloopt op De Vereniging.”

Op Jan Breydel zijn ze dezer dagen vooral bezig met het voorbereiden van de volgende wedstrijd in de eindronde. Wordt de finale dan geen maat voor niets? “Niets moet en alles mag in Brussel. Maar het behoud komt vanzelfsprekend op de eerste plaats.”, gaat de preses verder. “Aan een pronostiekje ga ik me alleszins niet wagen. Maar als Cercle-supporter ben ik verplicht om op winst te gokken (lacht). Ik wil eerst en vooral genieten van die dag. Ik weet trouwens zeker dat de spelers er alles zullen aan doen om de supporters een extra geschenkje te bezorgen.”

“Weinig Cercle-fans in Brussel? Als we op voorsprong komen, zullen ze wel voor de nodige decibels zorgen”

Het woord is eruit: supporters. Vooral uit Limburg wordt een immense volksverhuizing verwacht richting de hoofdstad. Hoe kijkt Cercle tegen zo’n Genkse thuiswedstrijd aan? “We verwachten toch zo’n acht- à tienduizend man”, verduidelijkt Vanhaecke. “Als we op voorsprong komen, zullen ze wel voor de nodige decibels zorgen.”

Wil Vanhaecke dan toch een pronostiekje wagen op de winstkansen van De Vereniging in de nacompetitie? “Ik geloof niet meer in statistiek”, besluit een goedgeluimde voorzitter. “Vorig seizoen hadden we op de laatste speeldag van de reguliere competitie amper vier procent kans om play-off I niet te spelen. We zijn er toch maar mooi in geslaagd om die cijfertjes onderuit te halen (lacht). Theoretisch gezien is de kans één op vier dat we ons redden. Maar ik hoop uit de grond van mijn hart dat die kans groter is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties