Reactie Cornelis: "Genk was te pakken"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Cornelis: "Genk was te pakken"
Foto: © SC

Cercle Brugge verloor de finale van de beker van België na twee late goals van Racing Genk. Cercle Brugge beet van zich af en was de eerste helft de betere ploeg. Ook Hans Cornelis, ex-Genk, voelde dat er meer in zat.

Sander De Graeve in Brussel

"Genk was te pakken vandaag. Ze speelden heel erg nerveus. We zijn dan ook erg teleurgesteld. Zeker als je zo laat die tegengoal pakt. De tweede helft hadden we het wel moeilijker om de bal bij te houden."

Cornelis is toch trots op de prestatie van Cercle. "Als je ziet hoe moeilijk we het Racing Genk hier maken, kan je niet anders dan trots zijn. Die nederlaag is wel een klap, maar daar zal iedereen zich snel overzetten. Het behoud is het allerbelangrijkste."

Voorbereiding als elke andere match

Cornelis bereidde deze wedstrijd voor zoals elke andere match. "Ik ben gewoon deze ochtend naar de kerk geweest en ben dan op hotel gegaan. Ik heb alle festiviteiten achterwege gelaten. Voor mij was het bijna een normale dag. Nu gaat mijn vrouw mee op hotel, eens zonder de kinderen."

Nu moet Cercle richting de wedstrijd van zondag werken. Tegenstander Westerlo zal meer uitgerust aan de aftrap komen. "Misschien zullen de eerste minuten wat moeilijker zijn door de vermoeidheid, maar daar moeten we ons kunnen overzetten."

Bernd Evens viel uit in de opwarming. "Dat is echt een slag voor Bernd, zoiets wens je niemand toe, zeker niet vlak voor een bekerfinale. Heel de groep zat ermee in."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties