UEFA tevreden over 'experiment' met extra scheidsrechters

UEFA tevreden over 'experiment' met extra scheidsrechters
Foto: © SC

Het experiment met de extra scheidsrechters op de doellijnen is de UEFA goed bevallen. En dus zullen er ook volgend seizoen zes arbiters de wedstrijden volgen in Europese wedstrijden.

Volgens de Europese voetbalbond is het aantal foute beslissingen sinds de invoering van de maatregel sterk achteruit gegaan. Dat de extra scheidsrechters geen inspraak zouden hebben, wordt van tafel geveegd. "Het is een misverstand dat de extra assistent alleen maar moet kijken of de bal wel of niet de doellijn heeft gepasseerd. Dat is niet eens zijn belangrijkste taak", zegt ex-scheidsrechter Hugh Dallas.

Voor Dallas is het allemaal beter geworden sinds de invoering. "Het trekken aan shirts bij vrije trappen en corners is flink teruggedrongen. Net als het aantal schwalbes. De grensrechter hoeft zich alleen nog maar te focussen op buitenspel. Bij het afgelopen EK werden daardoor 95,9 procent van de buitenspelsituaties goed beoordeeld. Het blijft mensenwerk. We zullen ook de onjuiste beslissingen goed evalueren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties