Walem: "Potentieel Lestienne is ongezien"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 25 reacties
Walem: "Potentieel Lestienne is ongezien"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

België beschikt momenteel over één van de meest talentvolle voetballichtingen ooit. En met Dennis Praet, Michy Batshuayi en Maxime Lestienne klopt er nog meer jong geweld op de deur van Marc Wilmots.

Johan Walem, selectieheer van de Jonge Duivels, is de ideale man om een oordeel te veel over de lichting van de toekomst. In Sport/Voetbalmagazine laat de ex-speler van onder andere Anderlecht en Udinese zijn licht schijnen over de drie goudhaantjes.

“Batshuayi is met momenten een indrukwekkende speler. Het is nu vooral belangrijk dat hij regelmaat in zijn spel legt. Hij kan nogal vermoeiend zijn. En op Sclessin moeten ze hem dan nog dagelijks in het oog houden.” (lacht)

Ook Praet voorspelt Walem een grote toekomst. “Praet beschikt over uitzonderlijke kwaliteiten. Vooral op technisch vlak kent hij zijn gelijke niet. Het is nu vooral zaak om op kracht vooruitgang te boeken. Een terugval? Ik denk eerder dat de prestaties van Dennis nu kritischer worden beoordeeld.”

Maar het is vooral Lestienne die aan de vooravond van een eerste selectie staat. Is de flankaanvaller klaar voor de Rode Duivels? “Maxime is een moeilijke jongen om te coachen, maar zijn potentieel is ongezien. Ik heb hem in de wedstrijd tegen Israël een signaal gegeven door hem na een uur al naar de kant te halen. Sindsdien speelt hij de pannen van het dak.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties