Lazio wint Coppa Italia

Bjorn De Cock
| 8 reacties
Lazio wint Coppa Italia
Foto: © SC

Lazio heeft de Coppa Italia gewonnen. Het versloeg aartsrivaal AS Roma dankzij een doelpunt van Senad Lulic. Lazio heeft hierdoor ook een ticket voor de Europa League te pakken.

De winnaar van de Coppa Italia had recht op een ticket voor de Europa League. Aangezien zowel Lazio en AS Roma zich via de competitie niet geplaatst hadden voor Europees voetbal stond er héél wat op het spel vandaag. De stadsgenoten wilden dus koste wat kost hun rivaal aftroeven.

Zoals verwacht werd het een bitsige partij tussen de ploegen uit Rome. De scheidsrechter moest al snel tussenbeide komen en haalde al vroeg de gele kaarten boven. In de eerste vijf minuten had Klöse Lazio al op voorsprong kunnen brengen. De Duitser zijn schot ging echter naast. AS Roma nam nadien het heft in handen maar kwam niet tot scoren. Net voor rust had opnieuw Klöse een unieke kans maar opnieuw ging de bal er niet in.

In de tweede helft was het opnieuw AS Roma die het beste van het spel had. Lazio kon opnieuw op een ijzersterke Marchetti rekenen die uitpakte met enkele knappe reddingen. Niet veel later was het dan toch raak maar aan de overzijde. Lulic bracht Lazio op voorsprong na een knullige fase van Lobont. AS Roma bracht Osvaldo nog in om de bakens te verzetten maar het was vooral Lazio die nog het dichtst bij een treffer kwam. AS Roma kreeg in de laatse minuut nog een rode kaart.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties