Mbonabucya: "Wou iets doen voor het talent in de straten van Rwanda"

Mbonabucya: "Wou iets doen voor het talent in de straten van Rwanda"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Désiré Mbonabucya sloeg na zijn actieve spelerscarrière een compleet andere weg in. De Rwandees heeft nu een voetbalacademie in zijn eigen land. Half juni komt hij voor een benefietavond naar Sint-Truiden, de stad waar hij zijn grootste successen kende als speler.

Mbonabucya kwam midden jaren ’90 via KV Mechelen Europa binnen. Na een avontuur in Turkije kende hij zijn grootste successen in dienst van STVV. Na zijn actieve carrière begon hij een voetbalacademie in zijn land van herkomst.

“Ik woon en leef nog steeds in Jette maar ben zeer vaak in Rwanda voor onze Academy Dream Team. We hebben een paar kantoren over heel Rwanda en enkel voormalige voetballers houden zich daar mee bezig. Er zijn nu toch al een 350-tal spelertjes die een deftige opleiding krijgen”, aldus de gewezen spits in een interview met Mario Lelievre.

Mbonabucya heeft een duidelijke visie op zijn project in Rwanda: “Vroeger werden wij wat aan ons lot over gelaten zonder veel begeleiding, dus moest er iets gebeuren. En ik had al langer het verlangen om iets te doen voor dat vele talent dat in de straten van Rwanda rondloopt.”

Half juni organiseert Mbonabucya samen met de organisatie STVV-vrienden van Désiré een benefietavond in ’t Veilingshuis van Sint-Truiden. De opbrengst van die avond gaat dan naar de voetbalschool in Kigali. Op het programma die avond staan een aperitief en Afrikaans-Belgisch diner, een meet & greet met Désiré, een Afrikaanse show, een interview met de spits en een afterparty.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties