Hasselbaink: "Ik wil met Antwerp naar eerste klasse"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 175 reacties
Hasselbaink: "Ik wil met Antwerp naar eerste klasse"
Foto: © SC

Jimmy Floyd Hasselbaink heeft zijn intrede bij Royal Antwerp FC gemaakt. De flamboyante Nederlander sprak alvast ambitieuze taal. "Ik wil met Antwerp naar eerste klasse."

Hasselbaink maakt nog steeds indruk op de meute. De tweevoudig Premier League-topschutter en ex-speler van onder andere Chelsea, Atlético Madrid en Leeds United werd eerder vandaag voorgesteld als nieuwe trainer van The Great Old. “Deze club is een slapende reus. En het is nooit te laat om wakker te worden.”

De roodhemden dromen al jaren van een terugkeer naar het hoogste niveau. Hasselbaink gaf de fans alvast een standje om van te dromen. “Ik wil met Antwerp naar eerste klasse. Dat zal misschien niet meteen lukken, maar ik wil er wel alles aan doen. En desnoods ga ik te rade bij Louis Van Gaal en Steve McClaren.”

De Nederlander heeft meteen een stijl voor ‘het nieuwe Antwerp’ in zijn hoofd. “Ik wil aanvallend, attractief en vooral winnend voetbal brengen”, vertelt Hasselbaink in Het Nieuwsblad. “Momenteel is er voor mij geen betere club om die uitdaging aan te gaan.”

Vooral het magere palmares als trainer is een veelgehoord puntje van kritiek richting de nieuwbakken coach. Hasselbaink was assistent bij Nottingham Forest en werkte bij Chelsea met de jeugdteams. “Je moet toch ergens beginnen? Ik volg de weg van mijn idool Van Gaal. Sir Alex Ferguson verandert zijn ideeën bovendien ook nog elke dag. Ik ben erop gebrand om te evolueren binnen het voetbal.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties