Reactie Van Buyten: "Als je bij de top speelt, is het moeilijk die te verlaten"

Van Buyten: "Als je bij de top speelt, is het moeilijk die te verlaten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Daniel Van Buyten beleefde op 35- jarige leeftijd het seizoen van zijn leven. Met Bayern München won hij alles wat er te winnen viel en voor de laatste interland voor de vakantie mocht hij ook nog starten.

"Wat een seizoen!", benadrukte de verdediger. "Echt waar: exceptioneel! Eerst die treble met Bayern en dan winnen met de Rode Duivels en dan ook nog dat resultaat van Kroatië. Er zijn seizoenen waarin het allemaal net niet is en seizoenen zoals dit. Ik heb het ook al meegemaakt dat we de Champions League-finale verliezen. Maar dit seizoen liep alles goed tot perfect."

Van Buyten heeft dan ook zijn contract bij Bayern met een jaartje verlengd. Big Dan valt immers wel in de smaak bij de nieuwe coach, Pep Guariola. "Na de winterstop heb ik toch vrij veel minuten gekregen. Ik heb een gesprek gehad met Guardiola en hij heeft het bestuur laten weten dat hij de Van Buyten van dit seizoen er graag nog bij wil. Ik had andere opties, veel zelfs, maar als je eens aan de top gespeeld hebt, is het moeilijk om die te verlaten. En Bayern, dat is de top. Ik heb er dus nog een jaartje bijgedaan. Volgend seizoen? Dat zien we dan wel", lachte hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties