Interview D'Haene: "Basis waarop we kunnen verder bouwen"

D'Haene: "Basis waarop we kunnen verder bouwen"
Foto: © SC

Zulte Waregem heeft een boerenjaar achter de rug, maar dit weekend beginnen de trainingen alweer aan de Gaverbeek. Karel D'Haene blikt alvast met Voetbalkrant.com vooruit op het nieuwe seizoen.

Aernout Van Lindt in Waregem

“Iedereen is zeer enthousiast en kijkt al uit naar het nieuwe seizoen. Ik denk dat we veel hebben losgeweekt bij de supporters, waardoor ze verlangd uitkijken naar een volgend jaar. Het voetbal in Waregem leeft weer. Zelfs op de school van de kinderen wordt er over gepraat. Het is nu aan ons om als ploeg te bevestigen.”

Liggen de verwachtingen van de supporters dit jaar hoger?

“Ik denk dat de verwachtingen vorig jaar bij niemand echt hoog waren en dat er inderdaad na dit seizoen wel iets meer zal worden verwacht. Als je tweede kan eindigen, dan moet je het jaar nadien met ambitie starten. Hoever ons dat zal brengen, weet je nooit op voorhand.”

Veel zal natuurlijk afhangen van hoe het team er volgend seizoen zal uitzien …

“Je hoort overal transfergeruchten nu. Dat hoort ook al wat bij het voetbal. Je weet nooit hoe de kern en de ploeg er zullen uitzien, maar we kunnen toch al stellen dat de basis blijft. Daarop kunnen we verder bouwen naar volgend seizoen toe.”

Om de band met de supporters nog te versterken hebben jullie een ambassadeur aangebracht, Han Solo. Hebben jullie als spelers niet al een goede verstandhouding met de fans?

“Onder de supporters leeft inderdaad al een enthousiasme. De laatste thuiswedstrijden waren uniek en ook het feest na onze tweede plaats in de competitie was iets formidabel. Toch is het een zeer tof idee om met een ambassadeur te werken. Als club moeten we verder groeien en er de mensen veel blijven bij betrekken. Stilstaan is wat dat betreft ook achteruitgaan. We hebben veel steun gehad aan onze fans dit seizoen, dus willen we dat vasthouden en versterken.”

Het is ook opvallend dat jullie al op 16 juni aan de eerste training beginnen. Een lange vakantieperiode hebben jullie dus niet?

“We moeten de drive van dit seizoen meepakken naar de start van volgend seizoen. We hopen dan ook dat die eerste training voor veel ambiance gaat zorgen. Vorig jaar waren er al 1000 supporters, dus hopen we daar nu ook weer op. Hoe langer we stil liggen, hoe moeilijker het soms ook wordt om fysiek de draad op te pakken. Ik denk dat we zo ook onze fans terug snel mee zullen krijgen in ons verhaal. De ongerustheid zal wel wegebben eens ze ons zien trainen.”

De eerste training van Zulte Waregem is zondagnamiddag op 16 uur op de oefenvelden van Essevee. Op Facebook gaven dinsdagavond al minstens 138 mensen aan te zullen komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties