Interview Dury: "Hoofd zit 100% bij Zulte Waregem"

Dury: "Hoofd zit 100% bij Zulte Waregem"
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

De eerste training van Zulte Waregem heeft meer dan 1500 supporters weten te lokken. Francky Dury begon de training met een speech, waarin de coach duidelijk maakte dat hij bij Essevee zal blijven.

Aernout Van Lindt in Waregem

Aan het begin van vorig seizoen waren er al rond de duizend fans aanwezig op de eerste training van Zulte Waregem, maar het boerenjaar 2012-2013 heeft voor nog wat extra flow gezorgd in en rond Waregem. Daardoor was er dit jaar een recordopkomst met meer dan 1500 fans.

Dury startte de training met een korte speech voor de fans, waarin hij ze geruststelde: "We zijn hier nog allemaal. Soms passeert er eens een trein. Daar kan je opspringen of je kan hem laten passeren. Ik ben er nu afgevallen en dus ben ik nog in Waregem. Mijn hoofd staat 100% op Zulte Waregem en dat van mijn team ook." Waarna het meteen tijd was voor de eerste Forza Essevee-kreten in samenwerking tussen spelers en fans.

Na de training stond de coach ook de schrijvende pers nog uitgebreid te woord. Hij sprak onder andere over de reden waarom er geen zomerstage is. "Hier blijven is ook leuk. We hebben alle faciliteiten. Tot twee seizoenen geleden gingen we naar Koksijde, maar daar heeft men nu een synthetisch veld en dus is dat niet meer ideaal."

"Als ik mag kiezen tussen een zomerstage of een winterstage, dan is voor mij de keuze makkelijk gemaakt. Sowieso: om samenhorigheid te genereren heb je geen stage nodig. Je kan al eens een teambuilding organiseren, maar eigenlijk werk je elke dag aan het vormen van je team en aan het ontwikkelen van een samenhorigheidsgevoel."

"Er vol tegenaan gaan en iets uitstralen"

Na een tweede plaats vorig seizoen zijn de ambities van omstaanders misschien wel wat gestegen, maar de coach wil zich niet vastpinnen op een plaats voor volgend seizoen. "Toen ik op het podium bij het vieren van de tweede plaats zei dat we ze alsnog een voor een zullen pakken, bedoelde ik gewoon dat we het een andere keer zullen moeten doen. Een echte doelstelling qua plaats geven is moeilijk. Ik wil gewoon een constante inbouwen bij Zulte Waregem."

"Het zou niet leuk zijn om het ene jaar mee te spelen voor het allerhoogste en tweede te worden en het seizoen nadien te moeten strijden tegen degradatie. We moeten een regelmaat ergens daartussen vinden."

"Als ik dit seizoen zie dat de spelers er vol tegenaan gaan en als we iets kunnen uitstralen dat toont dat we het voorbije seizoen stappen hebben gezet, dan zal ik al tevreden zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties