Interview Maes: "Ik wil voor continuïteit zorgen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 7 reacties
Maes: "Ik wil voor continuïteit zorgen"
Foto: © SC

Lokeren begon maandagmorgen aan zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na afloop van de training nam Peter Maes de tijd om de pers te woord te staan. De oefenmeester van de Oost- Vlamingen wil voor continuïteit zorgen op Daknam en hoopt komend seizoen te bevestigen.

Timothy Collard in Lokeren

Vorig seizoen slaagde Lokeren er in om play off I te bereiken. De club sloot het seizoen echter wel af met 1 op 15 en dus is er nog werk aan de winkel voor Peter Maes. De voormalige doelman van Lommel is zich daar ook van bewust en wil komend seizoen opnieuw progressie proberen boeken.

"Nog nooit naar het buitenland getrokken voor een oefenstage"

"Het is voor ons een hele klus om in play off I te geraken. Eens we dat doel hadden bereikt, zag je ook dat we geen overschot meer hadden. We staan nog in de beginschoenen van een ‘topclub’. Ik wil vooral voor continuïteit zorgen. Als we het vorige seizoen nog eens kunnen herhalen, dan horen we er echt bij”, aldus de Lokerse oefenmeester.

Lokeren trekt ook niet naar het buitenland tijdens de voorbereiding, daar koos de 49-jarige coach bewust voor. “Ik heb dat nooit eerder gedaan, dus ik koos er echt principieel voor. We hebben hier alles ter beschikking en de temperaturen zijn bovendien ook goed.”

"We zetten in op jong en Belgisch talent"

De nummer zes van vorig seizoen haalde met Hans Vanaken en Davino Verhulst al twee aanwinsten uit tweede klasse. In de namiddag vervoegde ook Denis Odoi de groep, al hield de verdediger het bij wat toertjes lopen rond het oefenveld. Maandagavond raakte ook bekend dat Jordan Remacle het team komt versterken.

Daarmee voldoet het bestuur aan de wensen van Peter Maes. De coach wilde namelijk zo snel mogelijk het transferhuiswerk af hebben. “We richten ons vooral op jong en Belgisch talent. Odoi legde in de voormiddag medische testen af op de club en tekent wellicht morgen zijn contract”, gaf de oefenmeester na de training nog mee.

"Ik verwacht niet dat er nog iemand zal vertrekken"

Qua inkomende transfers lijken de Oost-Vlamingen zo goed als klaar zijn. Maar vertrekt er dan niemand meer bij Lokeren?

Als het van de coach afhangt alleszins niet. Een tweede zaak De Ceulaer wil Maes niet opnieuw meemaken. “Ik hoop dat ons transferhuiswerk snel af is. Ik hoop dat we niet opnieuw iemand verliezen, zoals dat vorig jaar het geval was met Benji. Ik hoop dat ik verder kan werken met de jongens die hier vandaag aanwezig waren. Ik verwacht dan ook niet dat er nog iemand zal vertrekken”, aldus een duidelijke Peter Maes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties