Mulder: "Hazard is zo mooi als stromend water"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 50 reacties
Mulder: "Hazard is zo mooi als stromend water"
Foto: © SC

Jan Mulder is altijd goed voor een straffe uitspraak. In Sport/Voetbalmagazine laat de Nederlander zijn licht schijnen over de Bundesliga, de Premier League en… Eden Hazard!

Mulder speelde in de jaren zestig en zeventig voor RSC Anderlecht en Ajax. De Nederlander verzamelde bovendien vijf caps bij Oranje. Anno 2013 is hij echter vooral berucht om zijn straffe uitspraken. Mulder neemt namelijk nooit een blad voor de mond.

De voorbije maanden leek het Duitse voetbal, Bayern München op kop, de fakkel over te nemen van de Spaanse variant. Mulder is echter niet verrast door die evolutie. “Ik moet toegeven dat ik het Duitse voetbal aanvankelijk een beetje sukkelig vond. Maar de grote klik is er gekomen na de afgang van Die Mannschaft op Euro 2000. Ik verzeker je: Lionel Messi maakt momenteel geen vijftig doelpunten per seizoen in de Bundesliga.”

De Premier League lijkt dan weer het walhalla voor elke profvoetballer. “Maar dat ligt vooral aan de geldbedragen die er circuleren”, legt Mulder uit. “En zeker niet voor het tempo. Engeland heeft het voordeel dat er legendes worden gecreëerd. Denk maar aan het mythische Wembley, The Kop van Liverpool en de Cup Final.”

Tussendoor werpt de Nederlander ook zijn licht op Eden Hazard. De Rode Duivel kan volgens Mulder uitgroeien tot de beste ter wereld. “Ik vergelijk Hazard graag met Johan Cruijff. Het lekkere druipt er bij die jongen vanaf. Hazard is zo mooi als stromend water. Hij is meester van de bal, al moet hij nog iets meer doelpunten maken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties