Martens: "Nieuw stadion ingewikkeld door politiek"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Martens: "Nieuw stadion ingewikkeld door politiek"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In 2020 wordt het Europees kampioenschap georganiseerd in speelsteden verspreid over het continent. "En ook Brussel moet zich kandidaat stellen, maar de politiek maakt een nationaal stadion alleen maar ingewikkelder."

De UEFA zoekt dertien speelsteden om in 2020 het EK te organiseren. Als hoofdstad van Europa is het bovendien niet meer dan logisch dat Brussel één van die organisatoren zal worden. Maar dan is er wel een nieuwe voetbaltempel nodig. De oplossing was ‘Parking C’ aan de Heizel. Enig probleem: die site is Vlaams, en geen Brussels, grondgebied.

“Maar het is moeilijk om iedereen op één lijn te krijgen”, bekent Steven Martens in Het Nieuwsblad. “En eens de politiek lucht krijgt van zo’n dossier wordt het alleen maar ingewikkelder.”

De CEO van de voetbalbond wil echter niet horen van een nationale tempel en spreekt steevast van een Brussels stadion. “De KBVB moet de drijvende kracht zijn achter dit dossier. Ook privépartners zullen nodig zijn want bij de overheid zijn de middelen beperkt. RSC Anderlecht? Het project moet rendabel zijn, dus wellicht speelt paars-wit ook een rol in het verhaal.”

Het is bovendien geen geheim dat België achterop hinkt op basis van de infrastructuur. Het verschil met pakweg Nederland is enorm groot. “Ik ben ervan overtuigd dat de Ghelamco Arena van KAA Gent zal pleiten voor nieuwe stadions bij de andere clubs.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties